"Skam"-Sana: Stolt av å bære hijab

I kveld gjester Iman Meskini, bedre kjent som Sana i Skam, talkshowet Skavlan på NRK. Temaet er blant annet hijab.

Publisert Sist oppdatert

Iman Meskini har lagt skuespillerkarrieren på hylla og er for tiden i militæret, nærmere bestemt i Luftforsvaret på Madla utenfor Stavanger. I kveld er hun gjest hos Skavlan på NRK, i ført militæruniform med svart hijab. Hodeplagget er utgangspunkt for samtalen.

– I Forsvaret lærer vi at uniformen ikke er ikke noe du har på deg, du bærer den. Du har det norske flagget og kongemerket på, og du skal bære den med stolthet. Det viser at du er stolt over å forsvare landet ditt, sier Iman.

Hun tenker at det er litt det samme som å gå med hijab.

– Jeg føler at jeg bærer det. Selv om mange definerer det som et undertrykkende plagg, så er det ikke det for meg, og jeg bærer det med stolthet.

Iman hadde hovedrollen i siste og fjerde sesong av NRK-serien Skam, som er blitt hyllet verden over for å ta ungdom på alvor, og for å ta opp viktige temaer som mobbing, vennskap, gruppepress, religion, kjærlighet og voldtekt. I fjor ble det kjent at superprodusenten Simon Fuller har kjøpt rettighetene til Skam i USA (Fuller er mannen bak Spice Girls, og TV-konseptene Idol og Skal vi danse). Serien skal hete Shame og være veldig tro mot originalen, skal vi tro produsenten. Innspillingen er allerede i gang.

Yousef og Sana i sesong 4 av Skam. Foto: Tom Øverlie/NRK

Skavlan sendes på NRK kl 21.25 i kveld, og kan også sees på NRK nett-TV allerede nå.

Powered by Labrador CMS