Den fremadstormende skuespilleren Shailene Woodley jobber for å fremme positivt og bærekraftig lederskap i kampen mot klimakrisen.

Ønsker du å spise mer bærekraftig?

Shailene Woodley – All it Takes

Vi kjenner Shailene Woodley (28) som den sterke alenemoren Jane Chapman i HBO-suksessen Big Little Lies og fra filmer som Divergent og The Fault In Our Stars.

Men hennes styrke og ferdigheter strekker seg langt forbi Hollywood. Sammen med sin mor startet hun All it Takes i 2010, som promoterer positivt, bærekraftig lederskap. Gjennom hennes lange samarbeid med Conservation International (CI) har hun lært at empati er essensielt i arbeidet med klimautfordringer.

shailene woodley
Foto: GettyImages
Hva trigget deg til å starte ditt veldedige arbeid? 

– Fra mitt første møte med Conservation International har de imponert meg med sin dedikasjon til å faktisk få ting gjort. Det handler ikke kun om å prate om alt man vil gjøre, det handler om å faktisk gjøre det. Det er også beundringsverdig hvor integrerte de er med utallige nasjoner rundt om i verden, som igjen gjør Conservation International til en brobygger mellom grasrotbevegelser og naturvernere, og myndighetene.

Fortell om deres nåværende mål og prosjekter?

– Conservation International har satt opptil flere mål. Målene omfatter blant annet å betydelig utvide marine verneområder, beskytte og gjenoppbygge naturmangfold, samt forebygge avskogning. De er aktive i over 30 land, hvor de jobber med å spre budskapet om at naturen helbreder naturen. Budskapet handler om at hvis vi gir naturen tid og rom til å leges, så vil den gjenskape og fornye de naturlige ressursene som er helt nødvendige for dens overlevelse.

Fortell om det verste du har vært vitne til som miljøaktivist…

– Det må være måten media tidvis håndterer miljøutfordringer. Det sprer både frykt og hjelpeløshet blant mennesker, og kan bidra til at vi nesten blir apatiske.

… og hva gir deg håp?

– Når man oppdager de enkle løsningene som finnes, kildesortering for eksempel. Noe alle kan involvere seg i. Ved å støtte organisasjoner som Conservation International, bidrar man også. De jobber dag og natt for å oppnå sine mål. Det å være vitne til suksesshistorier gir meg håp. Jo flere slike historier vi deler, desto mer motiverer vi hverandre til å sørge for at vi skaper flere av disse.

Hvordan har samtalen rundt miljøutfordringer forandret seg de siste årene, etter din mening?

– Jeg tror at mange har begynt å føle på miljøforandringer over hele verden. Det blir stadig tydeligere at ingen er trygge fra miljøkatastrofer, men enda viktigere: De unge roper høyere enn noen gang om viktigheten av dette. Med den teknologien vi har i dag, har de skapt en bevegelse som overgår alt vi har hatt mulighet til tidligere. De driver denne kampen framover for oss alle.

Dersom du var «verdens president» – hvilke lover eller endringer ville du iverksatt for å gjøre verden til et bedre sted?

– Jeg ville gjort det til en lov at barn skal lære om empati, slik at vi kan sørge for og forsikre at hvert barn føler seg trygg nok til å bli sett, hørt og elsket. Jeg kan ikke la være å ikke tenke at denne miljøkrisen vi nå står overfor, er forårsaket av vårt manglende fokus på følelser, og behov for å oppleve kjærlighet og trygghet. Det er umulig å diskutere miljøet uten å relatere det til hvordan vi behandler hverandre. Det handler om de samme tingene. Skadene vi påfører miljøet speiler skadene og konfliktene vi påfører hverandre, hver eneste dag.

Relatert

EC JEWELRY

Kvalitet og tradisjon i over 100 år

Sett et personlig preg på gamle tradisjoner.
Mercury Retrograde 2022

Mercury retrograde 2022

"Must be something in the universe" – Det er så sant det!

«Har du barn?»

– Jeg blir klaustrofobisk av tanken på barn og giftemål.

Les også

zac efron

Miljøambassadør og skuespiller

Gjennom Earth Day Network bidrar Zac Efron til å inspirere til kollektiv dugnad for å beskytte jordkloden vår.
Matt Damon water.org

Dette brenner Matt Damon for

Den kritikerroste skuespilleren, produsenten og manusforfatteren er medgrunnlegger av WATER.ORG.
George Floyd

Vi må ikke sove!

Det som har skjedd i Minneapolis, USA med George Floyd kan virke langt unna. Det er det ikke.
Spise bærekraftig

Dette er fellene du bør unngå om du ønsker å spise mer bærekraftig

Her er Emilie Nerengs beste tips for å lykkes med et mer bærekraftig kosthold.