Normalt sett ville vi ramset opp flere nyheter og «trender» fra sosiale medier i denne spalten. Ukens viktigste cyber-snakkiser blir derimot litt annerledes. Denne uken er det nemlig kun én nyhet som er viktig å få med seg fra sosiale medier, og det er historien om Sarah Everard.

– Text me when you get home xx.

På kvelden 3. mars forsvant Sarah Everard etter at hun gikk hjem fra venninnen i Clapham i London. Det siste livstegnet fra 33-åringen var en telefonsamtale med kjæresten, som dagen etter kontaktet politiet etter at Everard ikke dukket opp hjemme.

9 dager senere, 12. mars, bekreftet politiet at Everard hadde blitt funnet drept i utkanten av Kent.

I etterkant av drapet har hashtaggen #SarahEverard og bildet av en melding med teksten: «Text me when you get home» gått viralt. I tillegg har blant annet hashtaggene #AllWomen, #NotAllMenButAllWomen og #SheWasWalkingHome vært brukt av kvinner verden over for å vise sin støtte, og for å sette fokus på kvinners sikkerhet. Flere har også delt sine historier og erfaringer, der de har følt seg utrygge i lignende situasjoner.

Lørdag kveld trosset hundrevis de strenge koronarestriksjonene, og tok til gatene i London for å minnes Everard, noe som ikke bare gikk fredelig for seg.

Drapet har skapt sinne, både nasjonalt og internasjonalt, og utløst nok en sterk debatt om vold mot kvinner.

Nicoline Anundsen reflekterer også rundt temaet i denne ukens Fredagsjenta.

tekst meg når du er hjemme
Foto: Nikoline Anundsen

Relatert

Ny sesong av The Hills: New Beginnings

Dette vet vi!

Stjel stilen til Hailey Bieber

Vi har funnet drømmebuksa som Hailey Bieber luftet i Beverly Hills forrige uke, og den koster «kun» 1600 kr.

Shopping: Jumpsuit til 17. mai

Her er våre favoritter til den store dagen!