Munnrappe Reynolds

HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 15:  Actors Ryan Reynolds and Blake Lively with daughters James Reynolds and Ines Reynolds attend the ceremony honoring Ryan Reynolds with a Star on the Hollywood Walk of Fame on December 15, 2016 in Hollywood, California.  (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic) ryan reynolds
06 2017
HOLLYWOOD, CA - DECEMBER 15: Actors Ryan Reynolds and Blake Lively with daughters James Reynolds and Ines Reynolds attend the ceremony honoring Ryan Reynolds with a Star on the Hollywood Walk of Fame on December 15, 2016 in Hollywood, California. (Photo by Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic) ryan reynolds 06 2017
Publisert Sist oppdatert

Han er både kjærlig familiefar og en ekte bad boy-superhelt. Deadpool-stjerna Ryan Reynolds er den perfekte hollywoodkjekkasen.

Av Mickey Rapin Foto: Michael Friberg/Contour by Getty Images

Når det gjelder tegneseriehelter er ikke Deadpool like kjent som for eksempel Spider-Man. Likevel tjente filmen fra 2016 med Ryan Reynolds i hovedrollen mer enn 745 millioner dollar, eller godt over seks milliarder kroner, på verdensbasis. Dermed er Deadpool den mest innbringende filmen med såkalt R-rating, det vil si høy aldersgrense, gjennom tidene. Suksessen skyldes nok i hovedsak de kreative action-sekvensene og Reynolds portrettering av en sjarmerende superhelt som innehar en god dose svart humor. Men det var absolutt grunn til å være usikker på Deadpool i forkant. Selv om Reynolds har spilt i andre populære filmer, for eksempel The Proposal fra 2009, var ikke hans forrige besøk i tegneserieuniverset like heldig.

Green Lantern fra 2011 fikk verken gode kritikker eller god fortjeneste. Det eneste positive som kom ut av filmen for Reynolds sin del, var at han møtte motspilleren Blake Lively. De to giftet seg i 2012, og bor nå i forstaden Westchester, New York, med sine to døtre James og Ines.

Det virker kanskje litt snodig at et filmstjernepar som Lively og Reynolds har valgt forstadslivet, men det er helt bevisst.

– Vi gjemmer oss ikke, men det er deilig å slippe unna alt maset, sier 40 år gamle Reynolds, som vokste opp i en arbeiderklassefamilie i Vancouver, Canada. Hans neste film heter Life, og der spiller han mot en annen hollywoodkjekkas, nemlig Jake Gyllenhaal. Den handler om en gruppe astronauter på en internasjonal rombase som plutselig må håndtere et romvesen som – spoilervarsel – kanskje ikke bare har gode hensikter. Men under dagens intervju er stemningen vennligsinnet.

Ryan som den populære superhelten Deadpool.

ELLE: Deadpool liker å skrike «Maksimal innsats!», hva er det rareste stedet noen har ropt det til deg?

RYAN REYNOLDS: Jeg skulle ønske jeg kunner si «mens jeg hadde sex», men jeg må dessverre holde meg til «i bilkø». ELLE: Deadpool utfordrer seksuelle grenser, og refererer i en scene til prostataen sin som påknappen. Var det du som fant på den vitsen?

RR: Det var meg.

ELLE: Baserte du dette på personlige erfaringer?

RR: (Ler) Nei.

ELLE: Du er kjent for å være beskjeden. Skulle du noen ganger ønske at du ikke hadde denne egenskapen?

RR: Ja, absolutt. Særlig de siste månedene. Beskjedenheten utløses av at filmen fremdeles er populær og nevnes i ulike filmprissammenhenger, selv om den kom ut i februar i 2016. Jeg føler at jeg ikke fortjener å være en del av dette. Kona mi sa faktisk til meg at jeg burde ta litt av suksessen innover meg. At det er greit. En annen venn sa «Du har jobbet med prosjektet i 11 år. Det er ok å akseptere et klapp på skulderen i ny og ne». Noe som er en utfordring, for vanligvis spøker jeg det bort. Det er sånn jeg har kommet meg gjennom livet til nå.

ELLE: Ikke for å være overanalyserende, men Deadpool bearbeider smerte gjennom humor ...

RR: Jeg gjør også det. Det var den første dysfunksjonelle mestringsmetoden jeg oppdaget som barn. Jeg hadde tre eldre brødre og en far som ikke akkurat var enkel å leve med. Hvis han fremdeles hadde levd, ville han vært enig med meg i beskrivelsen. Jeg skjønte at jeg ikke var så veldig god til å slåss, derfor måtte jeg forsvare meg ved hjelp av å prate. Å få faren min til å le var en måte å kontrollere ham på. Humoren hjalp meg å komme gjennom oppveksten.

ELLE: Den nye filmen din, Life, (som for øvrig går på norske kinoer nå, red.anm) åpner for at det finnes liv i verdensrommet. Er du en tilhenger av dette?

RR: Rent matematisk virker det umulig å tro at det ikke er liv der ute. Og når du svitsjer mellom forskjellige nyhetssendinger, virker det jo absolutt som vi har romvesener blant oss ... Men jeg har selv opplevd å se rare ting, et fenomen på himmelen jeg ikke kunne forklare. Jeg var på biltur et sted i Nevada eller Utah, og jeg så et svevende lys som ikke beveget seg som et fly eller noe lignende. (Ler) I tillegg brukte jeg mye narkotika da jeg var ung.

ELLE: Hva har Blake lært deg?

RR: Vil du ha det alfabetisk eller kronologisk? Hun er utrolig nevenyttig og praktisk. Moren hennes sier for eksempel «Ryan, hvordan tar jeg sikkerhetskopi av denne harddisken?», og da må jeg si til henne «Du spør feil person, Blake er der borte.»

ELLE: Hun fortalte nylig at hun hadde vært på et fly der Deadpool ble vist, og alle så på sexscenene du gjør med motspilleren din Morena Baccarin. Hvordan er det for deg å se kona di kysse en annen skuespiller?

RR: Jeg bryr meg ikke så mye om det. Og jeg mener ikke det på en ekkel måte. Hva folk må forstå er at det er mellom 50 og 60 sultne, slitne filmarbeidere som står rett bak kameraet og ser på dem. Men under innspillingen av Deadpool husker jeg at jeg tenkte disse scenene blir vanskelige å se i offentlighet under en flyreise.

ELLE: Ut fra egen erfaring, er sex bedre når du er i like god form som en superhelt?

RR: (Ler) Det føles bra uansett.

ELLE: Har du en favoritt-barnebok?

RR: Datteren min liker å lese en slags eventyrbok som handler om barnefødsler. Den beskriver ikke alt blodet, skrikingen og hvor ubehagelig det er å klippe navlesnoren. Den er litt morsom, og hun digger den.

ELLE: Hva er ditt mest canadiske karaktertrekk?

RR: Du kan sikkert finne mange kilder som benekter dette, men jeg er høflig. Jeg bryr meg i hovedsak om andre mennesker. Jeg sier alltid unnskyld meg, takk og beklager.

ELLE: Hva er det viktigste moren din lærte deg?

RR: At man må jobbe seg gjennom ting og lære av det. Mamma er evig student. Hun driver alltid på med nye kurs. Hun er 71 år, og hun har akkurat lært seg å spille banjo.

ELLE: Hva vil du gjøre når du er 71?

RR: Du mener mellom de rutinemessige prostataundersøkelsene? Jeg håper at jeg blir en sånn 71-årig syklist. Moren min sykler overalt, samme hva slags vær det er. Og jeg tror også jeg kommer til å glede meg over å se barna mine som voksne.

Powered by Labrador CMS