Slik blir du glad i å trene

Foto: Eugene Chystiankov / Unsplash

Våre beste tips for å holde på de gode treningsvanene! Selv når treningssentrene er stengt.

Publisert Sist oppdatert

Treningsglede: På tide å starte å trene igjen? Eller har du kanskje trent mye, men er ute etter å øke takten enda mer? Her har du åtte smarte triks du kan bruke for å få enda mer ut av treningen din!

Våre beste tips til treningsglede

1. Morgentrening

Her finner du våre beste tips til å bli et morgenmenneske!

Forbered alt du trenger for en vellykket morgen, kvelden før. Dropp snoozeknappen (den får deg bare til å bli trøttere). Dersom du klarer å venne deg til å trene til samme tid flere morgener i uken, vil det føles lettere å stå opp – du må bare gi det litt tid. Det finnes dessuten forskning som viser at personer som trener om morgenen, har større sjanse til å opprettholde sine treningsvaner, og dropper sjeldnere økten – sammenlignet med dem som trener senere på dagen.

2. Gi det 6 uker

3. Få hjelp av en PT (På nett)

Det sies at det tar 21 dager å skape nye vaner, men det kan faktisk ta opp mot seks uker å komme inn i en fungerende treningsrutine. Du må venne både kropp og sinn til de nye utfordringene. Dessuten er det ikke før etter en måned du vil begynne å kjenne på resultatene, noe som også bidrar til motivasjonen.

Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren mosjonist, kan en PT gjøre underverker for din treningslyst og få deg til å finne nye treningsmetoder og spennende opplegg.

Bare det å vite at du har en avtale kan få motivasjonen til å øke!

Du treninger ikke ha en avtale med PT hver uke, det holder å ha en i ny og ne. Det viktigste er at du vet at noen følger med på utviklingen og framskrittene dine.

Dette kan du fint gjøre via nett, så du trenger ikke å møte opp på noe senter nå som vi skal unngå smitte.

Det finnes mange muligheter, som Elite PT, Optimal trener og webcoaching.

4. Spar til en treningsreise

5. Ta i bruk teknologien

Det finnes mange morsomme og motiverende treningsreiser å velge mellom. Nå må vi riktignok vente til corona-krisen er over. Dette kan ta en stund, så da kan du jo starte å spare til en reise. Det kan være motiverende i seg selv! Eller hvorfor ikke melde deg på et løp – kanskje i New York? Har du et mål, gjerne sammen med noen andre, så blir det enklere å gjennomføre det. Selv om vi ikke skal ha kontakt med hverandre nå, så kan vi glede oss til ting blir normale igjen. Og da kan et løp være tingen!

Selv om du kanskje ikke er så teknisk av deg kan det være en god ide å skaffe seg en smart treningsklokke som holder styr på treningen din – husk at hjernen trigges av å se tydlige resultater!

Dessuten er mange koblet opp mot ulike sosiale forum, slik at du kan motiveres av andre som trener.

Et annet tips er å følge treningsprofiler på sosiale medier og prøve ut deres treningsråd.

Disse følger vi:

@carolineskjelbred

@stinehjelvik

@funkygine

@tonjedamlivikestad

@adrienelouise

6. Legg til flere nye vaner

7. Ikke gå for hardt ut

I begynnelsen kan det være lurt å hjelpe kroppen med å finne andre nye rutiner. Det kan være lurt å skaffe seg en annen ny vane som gjør at hjernen kan forberede seg på at «nå er det snart tid for trening». Det kan være en spesiell spilleliste, en espresso eller en deilig dusj med påfølgende ansiktsmaske.

Det kan ikke sies mange nok ganger – gå ikke for hardt ut!

Å kaste seg ut i flere økter i løpet av en uke hvor man gir alt, øker bare risikoen for å pådra seg skader, at du blir sliten eller at du blir lei fordi det er for mye.

Ta en rolig start, og øk jevnt etterhvert.

8. Finn din egen greie

All trening passer ikke alle. Tenk gjerne utenfor boksen, hva synes du er gøy og hvilke treningsformer kan gi utløp for dette? Kanskje er det dans, orientering, akroyoga, svømming eller fotball? Tar det bort gleden ved «å trene»? Fjern i så fall ordet «trening» fra ditt vokabular. Gjør aktiviteten til en hobby og unngå å kalle det trening – det kan være nok til å minske motstanden.
Powered by Labrador CMS