Kål på grillen er kanskje det aller beste jeg vet. Enklere blir det ikke, og når du serverer med ertepuré, blir det mettende også!

Mer middag: Norsk husmannskost i ny drakt!

Grillet kål med misodressing, ertepuré, solsikkekjerner og spirer

dagens middagstips

Ingredienser

2 spisskål

Rapsolje til steking

4 ss solsikkekjerner

1 sitron, saften av

Ertepuré, se oppskrift lenger ned

Misodressing

Havsalt

En neve reddikspirer eller andre spirer

Slik griller du kål

Fjern eventuelle stygge blader på kålen og del den i to på langs.

Gni inn snittflaten med olje og litt salt.

Grill eller stek kålen på høy varme til den er gyllen og mør.

Stek solsikkekjernene i litt olje til de er gylne og sprø.

Drypp sitronsaft og dryss solsikkekjerner og spirer over kålen.

Serveres med ertépure og misodressing.

Ertepuré med sting

Denne pureen er ikke noe for pyser! Prøv den til grillede grønnsaker – det gir ekstra smak og fylde til grillmaten!

dagens middagstips

Ingredienser

2 grønne chili

3 dl frosne erter, tint

2 ss extra virgin olivenolje

En klype salt

Slik gjør du

Fjern stilken på den grønne chilien og rist den litt i pannen.

Blant alt til en glatt puré i en blender eller med stavmikser.

Bruk 1 spiseskje mer olivenolje, om du vil.

Relatert

Iskaffe med en twist

10 oppskrifter på iskaffe med en twist til inspirasjon.
Green Goddess Smoothie Bowl

6 oppskrifter som passer perfekt på varme sommerdager

Is og smoothies er alt vi craver nå!

Middagstips: Søtpotetgryte

Lyst på en vegetargryte til middag i dag? We got you!

Les også

Smoothie bowl

Få en supersunn start på dagen!

Lag en skikkelig digg smoothie bowl, breddfull av godsaker for kroppen.
Fiskeburger

Emilie Nerengs fiskeburger

Få oppskriften på Emilie Nerengs favorittburger, som du kan unne deg med god samvittighet!