Knuste poteter med ertepuré og yoghurtdipp

Marie Laforet

Trenger du litt inspo til dagens middag?

Publisert Sist oppdatert
Denne nordamerikansk-inspirerte retten er sprø og smelter på tunga, og vil forføre enhver foodie. Moste poteter 3–4 porsjoner 12 poteter i forskjellige størrelser (små og mellomstore) Olje (raps eller solsikke) Malt paprika (røkt eller vanlig) Salt Pepper Ertepuré 200 g erter 1 ss finhakket frisk koriander 2 ss soyafløte 1 hvitløksfedd Salt Soya-yoghurtdipp 1 stor soyayoghurt 1 liter soyamelk 1 «yoghurt maker» Slik gjør du det Skrubb potetene og kok dem i en kjele, pass på at de beholder noe av fastheten. Legg dem på et brett dekket av bakepapir. Mos dem lett ved hjelp av en potetmoser, eller et vanlig glass. Deretter heller du litt rapsolje over potetene. Krydre hver potet med en klype paprikakrydder (valgfritt). Stek dem i ovnen på 170 grader til potetene er sprø og gyllenbrune (cirka 10–15 minutter). Bruk en håndblender til å blande alle ingrediensene til ertepureen. Fordel erteblandingen med en spiseskje på hver potet. Ha så over en spiseskje yoghurtdipp på hver potet, og deretter er det klart for servering. For å lage dippen trenger du en såkalt «yoghurt maker»: Hell boksen med yoghurt i et målebeger, tilsett en skvett soyamelk og visp lett sammen. Tilsett gradvis resten av melken, og bland sammen med en slikkepott til du får en glatt konsistens. Fordel blandingen jevnt i åtte glass, som du deretter har i «yoghurtmakeren». Denne produserer yoghurt over natten. Når yoghurten er klar, legger du et lokk på alle glassene som du setter i kjøleskapet. Må spises opp innen en uke. Tips: Hvorfor ikke erstatte ertepureen med hummus, chili sin carne, en ostedipp, røyket tofu eller grillet sopp med chili?
Powered by Labrador CMS