skjønnhet

– Jeg synes det er ganske sexy når kvinner bruker herredufter.

Street style fra Dior-showet under Paris Fashion Week FW24 – se den nyeste Dior-duften nederst i saken.

3 duftnyheter du bør sjekke ut denne våren – som passer til absolutt alle. 

Publisert Sist oppdatert

Dufter blir ofte omtalt som enten maskuline eller feminine – vi har homme og femme-kategorier – men det er det mange som vil ha slutt på, spesielt flere av verdens aller fremste parfymører. Vi har tatt en prat med den anerkjente parfymøren hos Hermès, Christine Nagel, om det siste dufttilskuddet i Homme-kategorien – som hun selv mener passer like godt til kvinner som til menn. 

I tillegg tipser vi her om to andre lanseringer som også faller under den kategorien som ofte blir omtalt som «unisex». 

Les også: Vaniljeduften som tok av i 2023 – som vi også kjøper i 2024. 

Flora Danica 

There’s a new brand in town. Eller ... i København, da. Flora Danica ble lansert i februar, og ELLE Norge var så heldige å få delta på en blomsterfylt regnværsdag i den danske hovedstaden. Hvis du ikke allerede har sjekket ut dette nye brandet, så kan vi anbefale det på det sterkeste. Foreløpig er det lansert fire dufter, som alle er basert på ulike blomster fra det gamle Flora Danica-oppslagsverket som ble utgitt mellom 1761 og 1883. 

I tillegg til nydelige dufter og vakker estetikk, har Flora Danica de beste parfymørene på teamet. Master Perfumer, Nathalie Lorson, er nesen bak duften Flower Muse (som er vår favoritt). Hun har også utviklet flere av verdens aller mest kjente parfymer, som Black Opium fra YSL og L’Impératrice fra Dolce & Gabbana. 1761, Soul Garden og Amber Echo fullfører det lille sorti- mentet, som vi håper og drømmer om blir større.

Dufter fra Flora Danica, cirka kr 1200. 

Hermès 

Den verdenskjente parfymøren Christine Nagel har vært hos det franske motehuset Hermès siden 2014, og har blant annet utviklet Twilly (2017) som allerede har blitt en ikonisk duft. Nå har hun utviklet nok en nydelig kreasjon for brandet, H24 Herbes Vives Eau de Parfum. Parfymen hører i utgangspunktet til Hommes- kategorien, men vi tok en prat med Nagel om lanseringen og hun er, i likhet med oss, helt klar på at dufter kan brukes på tvers av kjønn.

Parfymør Christine Nagel.

– Jeg synes det er ganske sexy når kvinner bruker herredufter. Og vice versa. For meg eksisterer ikke kjønn i parfymer.

Duften er inspirert av naturen og har friske noter av urter og pære – og ikke minst: regnet.

– For to år siden befant jeg meg i en grønnsakshage da regnet plutselig kom, og rett etter regnet hadde alle duftene forandret seg. Det er noe magisk ved regn, enten om du er i en skog, på et jorde eller i byen. Etter at regnet faller, endrer alle lukter seg.

H24 Eau De Parfum fra Hermès 50ml, kr 1140 (annonse).

Dior 

Francis Kurkdjian, Diors egne parfymør – som også har sitt eget brand – har utviklet det nyeste tilskuddet i brandets ni-sjeduft-kolleksjon, La Collection Privé Christian Dior. New Look er en superspennende duft som passer til absolutt alle, med noter av aldehyd og amber. Er du fan av røkelse, så vil denne være verdt en test – vi kan nesten garantere at du kommer til å bli overrasket, da den ikke ligner noen annen parfyme. New Look er inspirert av Christian Dior sin New Look-silhuett fra 1947, derav navnet, og er nok et mesterverk fra Kurkdjian.

New Look fra Dior 40ml, cirka kr 1500. 

Les også: Høstens beste dufter. 

Powered by Labrador CMS