Marte Krogh (42) er fiolinist og designer i Koma by Marte, som spesialiserer seg på flotte kjoler og jumpsuits til spesielle anledninger. Bli med inn i hennes garderobe.

– Det har blitt noen Louboutin-sko opp gjennom årene. Foto: Thomas Qvale.
Når oppsto moteinteressen? Ifølge storesøsteren min fikk jeg øynene opp for klær allerede i 5-6-årsalderen. Jeg satt i timevis og så på Fashion TV og MTV – den gang de faktisk viste musikkvideoer på MTV. Jeg drømte meg helt bort.

– Enkelt og behagelig. Jeg liker effekten hullete jeans gir. For å spisse antrekket bruker jeg et par øredobber som er litt tøffe i uttrykket. Og så syns jeg stramt, tilbakegredd hår er så fint! Jeg er helt besatt av denne frisyren om dagen. Foto: Thomas Qvale.
Hva har du mest av i skapet? Jeg har alltid vært glad i kjoler og sko, og det bærer garderoben min preg av. Etter at jeg begynte å designe igjen, har det begynt å bli en bra samling jumpsuits også.

Marte Krogh
– I walk-in-skapet mitt henger blant annet kjolene jeg elsker og en del av jakkene mine.
Hva er dine nøkkelplagg i hverdagen? Det er sesongbetont, men et par hullete jeans, boots og en bomber-jakke føler jeg meg alltid fin i. Jeg har ingen standardantrekk eller uniform, jeg tar på meg det jeg føler for den dagen. Stilmessig er jeg nok litt delt. På den ene siden er jeg ganske casual. Jeg elsker de store og gode strikkegenserne fra Ganni, og begynner å få en god samling av dem i alle regnbuens farger. Men jeg tilfører et element eller to som gir litt glamour,selv til hverdagsantrekkene mine. Som ørepynt. På den andre siden elsker jeg å pynte meg. Chiffonkjolen fra Valentino passer til mange anledninger, den evner å være både über-glamorøs og bohemsk. Og så elsker jeg kombinasjonen av rødt og rosa.

Øredobber, øredobber, øredobber – i alle slags størrelser og varianter.
Hva inspirerer deg? Jeg kan ikke jobbe uten musikk, og så får jeg aldri nok av fotokunst på veggene, Woody Allen-filmer og flotte, fascinerende og spennende mennesker.
Marte Krogh

Hva skal du investere i denne sesongen? Jeg har en gjennomsiktig veske på ønskelista – men jeg har ikke funnet den perfekte varianten ennå.

Vårens jeansguide ser du her!

Relatert

Louis Vuitton SS23 – Live fra Paris

Se Louis Vuitton-showet SS23 her
gummistøvler

Nå har vi gummistøvler på ønskelista

9 fine gummistøvler til høsten.
Chelsea boots

Shopping: Fem fine Chelsea boots

Er du på jakt etter nye høstsko?