Hvil i fred Monsieur Pierre Bergé

Paris:  Backstage på Hotel Meurice før Haute Couture visningen av Yves Saint Laurent i 1999. Foto: Derek Hudson/Getty Images.
Paris: Backstage på Hotel Meurice før Haute Couture visningen av Yves Saint Laurent i 1999. Foto: Derek Hudson/Getty Images.

Ektefellen og mannen bak Yves Saint Laurent er død, 86 år gammel.

Publisert Sist oppdatert

Forretningsmannen og den livslange partneren til den legendariske franske designeren Yves Saint Laurent døde 8. September i sitt hjem i Saint Remy i Frankrike. Han hadde lenge slitt med muskelsykdommen Myopati.

Pierre Bergé og Yves Saint Laurent møttes backstage på Christian Dior showet i 1958 og ble kjærester kort tid etter. I 1961 grunnla de motehuset Yves Saint Laurent sammen. Pierre og Yves skilte lag i 1976, men var venner og forretningspartnere helt til Yves døde av en hjernesvulst i 2008.

https://www.instagram.com/p/BYx1HryDFrp/

Pierre Bergé var kunstsamler og har siden 80-tallet tatt vare på tegninger og malerier signert Yves Saint Laurent. Etter Yves død grunnla Pierre stiftelsen Fondation Yves Saint Laurent til ære for sin avdøde partner. I år åpner også to museumer til ære for designeren, ett i Paris og et i Marrakech.

Marrakech ble et spesielt fristed for Yves og Pierre. Den erverdige Majorelle-hagen i Marrakech, som var Pierre og Yves feriebolig ble en del av YSLs dna på 70-tallet.

https://www.instagram.com/p/BYyFM_HDGt8/

https://www.instagram.com/p/BYyE-18D8kV/

Se traileren L'Amour Fou - en film om det kaotiske kjærlighetslivet mellom YSL og Pierre Bergé under her.

Powered by Labrador CMS