Triksene du må kunne når du lufttørker håret

Publisert Sist oppdatert

Franske jenter kan å kle seg, og de ser alltid så uanstrengt stilige ut fra topp til tå.

Men bak en, tilsynelatende, uanstrengt look, ligger det ofte litt jobb bak. Perfekt hår er noe de fleste av oss streber etter, men ikke orker å bruke tid på om morgenen. Men å lufttørke håret gir vel en frizzy, ufresh og bustete look?

– Ikke hvis du gjør det riktig. Nana Fischer er hårstylist og it-jentenes favoritt i Paris. Til britiske ELLE forklarer hun hvordan du kan få en lekker og chic frisyre ved å lufttørke håret, som visstnok er en fransk spesialitet. Lær deg triksene og prøv selv!

SLIK LUFTTØRKER DU HÅRET

Steg 1: Balsam er nøkkelen

En god balsam forsegler hårene. Velg en balsam som passer din hårtype. Det kan være en vanlig balsam du skyller ut etter vask, en pre-sjampo-maske, eller et produkt som ikke gjør håret tungt. Du kan også bruke en leave-in-balsam hvis håret ditt er tykt eller tørt. Nøkkelen til perfekt lufttørket hår er å beholde fuktigheten i håret, sier Fischer.

Balsam fra Redken, 249,-

Steg 2: Mikrofiberhåndkle

De som sverger til å lufttørke håret skal visstnok bruke håndkle i mikrofiber på vått hår. Eller en hårturban, som denne fra Glitter. Den har bedre absorberingsevne enn et vanlig håndkle og tørker håret raskere med mindre friksjon, som er bedre for håret. Fjern så mye vann som mulig med mikrofiberhåndkle og påfør et anti-frizz-produkt så fort som mulig.

Hårturban fra Glitter, 80,-// Wella Professionals EIMI Perfect Me, 209,-

Steg 3: Produkter

Lær deg hvilken hårtype du har og hvilke produkter du trenger til ditt hår. Hvis håret ditt er tykt og bølgete og du lufttørker det over natten, kan du gå for litt fetere produkter i kremkonsistens. Hvis du har normalt eller fint hår, kan du bruke et produkt med litt hold i for å få fram struktur. Sliter du med frizzy hår er John Friedas Frizz Easy Miraculous Recovery Repairing Serum vår favoritt.

John Frieda Frizz-Ease Original Serum, 139,-

Steg 4: Velg stil

Den 70-tallsinspirerte looken får du ved å holde håret flatt og glatt på toppen med bølger i tuppene. For å få disse tilfeldige bølgene separerer du håret i seksjoner, tvinner hver seksjon og påfører produkt (for eksempel en blanding av leave-in-balsam og en stylingkrem). La håret være i "snurren" til det har fått lufttørke helt. Du kan hjelpe til litt i starten med en hårføner.

Hårføner fra ghd, 1.549,-

Steg 5: Style

Hvis håret ditt trenger å temmes litt kan du bruke en rettetang eller krølltang i endene. Seksjoner håret og enten glatt eller tvinn tuppene litt, det kommer an på hvilken look du går for. For uanstrengte bølger seksjonerer du håret, tvinner tuppene rundt en krølltang i noen sekunder og tvinner annenhver vei for hver seksjon. Så får du en perfekt "undone", men "well done" frisyre.

Saken er fra ELLE UK

Flere saker om skjønnhet og hår finner du her!

Powered by Labrador CMS