kultur

Følg med på: Sadie Sink

Foto: Rocco Spaziani/Archivio Spaziani/Mondadori Portfolio, Getty Images)
Publisert Sist oppdatert

I den mørke, nye rollen i filmen The Whale, som mange tipper blir en Oscar-favoritt, får vi bekrefta eksakt hva TV-stjerna Sadie Sink er i stand til når hun slippes løs på det store hvite lerretet.

Første gangen Sadie Sink dukker opp i Darren Aronofskys storfilm The Whale, er hun en bredkjefta, rasende tornado av en illsint tenåring. Hun tramper rundt i rommet, mens hun tar raseriet sitt ut på alt og alle – inkludert sin far Charlie. Sistnevnte spilles av Brendan Fraser, og Charlie er en sykelig overvektig, introvert engelsklærer som prøver å gjenoppta kontakten med sin datter, som han ikke har sett på mange år, i det som ser ut til å være hans siste dager av livet. Og Ellie, som spilles av Sadie Sink, har dukka opp for å forsikre seg om at dødsprosessen blir så smertefull (og intens) som overhodet mulig.

«Ellie er på alle vis fullstendig ulik meg,» sier Sadie, som har behov for å understreke dette. Den 20 år gamle jenta med den myke stemmen er godhjerta, ambisiøs, klok som en gammel sjel – og har stålsterke bånd til familien sin, som flytta fra Texas til New Jersey for å støtte karrierevalget hennes. Ellies fikk sitt første store gjennombrudd i en alder av 14 – da hun kapra rollen som Max i den populære Netflix sci-fi-serien Stranger Things. «Jeg var blodfan av serien før jeg fikk rollen, og jeg binget den første sesongen på to dager,» sier hun. «Da jeg fikk rollen som Max, reagerte jeg og resten av familien min sånn … ‘Ok, altså … Dette kommer til å bli et spennende nytt kapittel.’ Men idet du er i det, glemmer du litt ståheien og seriens popularitet – fordi det bare er så moro å være en del av produksjonen.»

Sadie har ingen formell skuespillerutdanning, men hun visste tidlig at det var dette hun ville holde på med. Fra hun var sju år gammel spilte hun på lokale teatre i Texas, og da hun var 10, fikk hun sin første hovedrolle i Broadway-produksjonen Annie.

Et vitnesbyrd om talentet hennes er at hun til og med i rollen sin i The Whale greier å tiltrekke seg publikums empati og til og med få dem til å le – til tross for den destruktive handlingen som stort sett dreier seg om sorg, ensomhet, religion og skam. «Det er skikkelig tøft å gå inn i og jobbe med de mørke scenene,» sier hun. «Det var dager der jeg var så utslitt og det føltes så tungt – fordi en sånn rolle krever at du stripper deg mentalt lag for lag og står igjen helt blotta og ekstremt sårbar.»

En såpass utfordrende film kan vel sies å antagelig ikke være et selvfølgelig nestevalg for en skuespiller som er best kjent for en sci-fi-suksess, men Sadie har gått videre fra sin up-and-coming stjerneperiode for å bli Hollywood-skuespiller.

Sadie Sink og Brendan Fraser på premieren av «The Whale» under Toronto International Film Festival i 2022.

The Whale fikk en tårevåt seks minutter lang stående applaus på filmfestivalen i Venezia i september, og ikke få tipper at den ligger an til en solid Oscar-nominasjon.

«Jeg gleder meg voldsomt til å fortsette å utforske filmverdenen,» sier hun. «Å gjøre The Whale har gitt meg så mange opplevelser som har minnet meg på hvorfor jeg driver med dette. Noen ganger får jeg meg nesten ikke til å tro at jeg virkelig har muligheten til å fortsette som skuespiller og gjøre det jeg elsker, men jeg er ekstremt takknemlig for det – hver eneste dag.»

Til tross for hvor utfordrende den siste rollen hennes var, sitter hun kun igjen med gode følelser. «Et sted i filmen sier Charlie: ‘Får du noen ganger følelsen av at folk ikke er i stand til ikke å bry seg? Folk er fantastiske.’ For en som Charlie, som hadde hatt så mange tragedier i livet sitt, trodde med hver minste fiber han hadde i kroppen på dette. Han var fremdeles i stand til å se det gode i mennesker. Det er helt spesielt. Og det er dette filmen handler om – for meg: Å finne sannhet og menneskelighet i folk, og se dem gjennom en linse av kjærlighet og tilgivelse.»

Dette er seriene vi strømmer i 2023.

Powered by Labrador CMS