Stranger Things: alt vi vet om sesong 4

NETFLIX

Pass opp for karakterer som begynner med bokstaven 'B'!

Publisert Sist oppdatert

Stranger Things sesong 4: *NB: denne artikkelen inneholder spoilers*

Fans av Stranger Things måtte finne frem lommetørklene etter at Jim Hopper (spilt av David Harbour) visstnok døde på slutten av sesong 3.

I sluttøyeblikkene av kaoset som foregikk i løpet av "The Battle of Starcourt Mall", gikk Joyce (Winona Ryder) endelig med på en date med Hopper. Vel, helt til Hopper havnet i en slåsskamp med 'the Russian' og Joyce ble tvunget til å stenge luken til Upside Down og dermed drepe politisjefen.

Det var i det minste det vi trodde skjedde.

Foto: Amy Sussman + Getty Images

Nå har det kommet en trailer for sesong 4 som muligens vil overraske mange seere.

Her er alt du trenger å vite om Stranger Things sesong 4:

Hva skjedde på slutten av sesong 3?

Slutten av sesong tre var hjerteskjærende for å si det mildt da ikke bare én, men to hovedkarakterer - Hopper og Billy (Dacre Montgomery) - døde i sluttscenene.

For å oppsummere: på slutten av sesongen kjempet karakterene mot fienden kalt Mind Flayer, som i flere uker terroriserte Hawkins med 'hæren' av besatte innbyggere og rare eksploderende rotter.

Mens 'barna' kjemper kampen på kjøpesenteret (og Eleven prøver å drepe Billy), stjeler Hopper og Joyce russiske uniformer og forsøker å stenge portalen til Upside Down.

Ved å tvinge Billy til å huske hvem han er og kjærligheten han hadde til moren (han ble besatt), klarer Eleven (Millie Bobby Brown) endelig å unnslippe grepet hans før han til slutt ofrer seg selv ved å plassere seg mellom monsteret og tenåringen.

Den elskverdige Hopper ofrer også seg selv ved å la Joyce vende nøkkelen og lukke portalen mens han er fanget i rommet med en gigantisk laser.

Spol tre måneder frem i tid og Byers familien og Eleven - som nå bor med trioen - forlater Hawkins for godt.

I et intervju med ELLE UK innrømmer Brown at hun ikke akkurat var imponert over sesongfinalen:

– Jeg var forbanna. Jeg leste manuset og bare "Hæ, hvordan er det i det hele tatt mulig? Hvorfor flytter de?" De spurte "Leste du ikke episode 3" og jeg bare "Joda." ... Fordi Joyce sa at hun hadde lyst til å flytte fra Hawkins. Jeg vet ikke helt, jeg bare var veldig i mot det.

Foto: David M Benett + Getty Images

Skuespilleren avslørte også at alle gråt da de filmet den siste scenen hvor Eleven og Will forlater Hawkins.

– Alle sammen begynte å gråte og så gikk kamera og de sa «action»... Og det var det. Alle begynte å si farvel til hverandre. Det føltes veldig ekte.

Sesong 3 – bloopers

I det som blir kalt Stranger Things Day online har en video med bloopers, både backstage og øyeblikk fra sesong tre, blitt publisert på Netflix.

Forbered deg på å se David Harbour slite med å holde masken gjennom en spesifikk replikk, pluss en haug av behind-the-scenes dansing av Millie Bobby Brown og co.

Når kommer Stranger Things sesong 4?

Det var tidligere uvisst når den fjerde sesongen ville komme, og flere trodde at den ville baseres på Will Byer (Noah Schnapps) sine tegninger fra sesong 3.

Tegningene viser en mann i en fengselsuniform, som flere fans på blant annet Reddit tror kan være Hopper. Nummeret på uniformen er 403, som også er nummeret på rommet på sykehuset hvor Nancy (Natalie Dyer) besøkte Mrs Driscoll.

Foto: Marc Piasecki + Getty Images

Fans trodde det kryptiske nummeret hintet til at serien ville komme ut tredje april (altså April 3rd som amerikanerne ville sagt).

Harbour hintet nylig i en Instagram Live Q&A at den fjerde sesongen ville ha premiere i 2021.

– [Sesong 4 skulle] komme ut en gang tidlig neste år tror jeg, men jeg har ikke autoritet rundt dette, forklarte Harbour i en IG livestream.

Dessverre ble produksjonen forsinket grunnet Covid-19, og dermed blir også premieren forsinket.

Skuespilleren la til at premieren sannsynligvis ville bli utsatt grunnet alle forsinkelsene, og Netflix har ikke bekreftet en forsinket utgivelsesdato.

I mellomtiden har Stranger Things forfatternes Twitter konto ertet fansen om showets premiere.

30.september avslørte Stranger Things-produksjonen at filmingen hadde begynt. Natalie Dyer bekreftet det samme i hennes intervju med Elle UK, hvor de spilte 'Ask Me Antything' da hun hadde en pause fra filmingen i Atlanta, Georgia (her snakket hun også om hvor mye Nancy har vokst i løpet av sesongene).

Hva kommer til å skje i den fjerde sesongen?

NETFLIX

Vel, fans har flere teorier om hva som kanskje vil skje (som du kan lese mer om under). Foreløpig prøver vi å finne ut av hva som vil skje gjennom trailerne som har blitt sluppet av Netflix.

– Å ja, det er den ene tingen jeg la merke til. Jeg leste det og bare "de kjører virkelig på i år, det er ganske kult," lo Matarazzo.

7. april bekreftet Gaten Matarazzo, som spiller Dustin Henderson, til Jimmy Fallon at fjerde sesong kan komme til å bli den skumleste så langt. Om vi er ærlige, så er det litt nervepirrende med tanke på at vi allerede har hatt en demogorgon (men også spennende, selvsagt).

– Tonen har absolutt modnet og jeg tror de [Duffer brødrene] gjør det med vilje fordi de vil at serien skal modnes samtidig som barna deres. Vi blir eldre som mennesker, så vi må bli eldre som karakterer. Det er et problem vi møter på, men de har omfavnet det og brukt det til deres fordel... de bruker det som ammunisjon i skrivingen, det er helt utrolig hva de får til.

Da Matarazzo snakket med Entertainment Tonight noen dager i forveien, antydet han at den fjerde sesongen vil føles mer moden, i likhet med skuespillerne.

Noen dager senere hadde Matarazzo sin medskuespiller, Brown, en hysterisk reaksjon til Harbour sin nylige Instagram Live fra serien sitt Netflix-set.

– Hva er det som skjer? Jeg er her og filmer sesong fire til programmet vårt. Jeg tror ikke det er meningen at jeg skal vise dere dette, sa Harbour i en referanse til Netflix sitt rykte for å gi fansen teasere til seriens innhold før utgivelsesdatoen.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av David Harbour (@dkharbour)

– Hvem vil høre noen spoilers fra sesong fire? La meg bare lese rett fra manuset, det blir bra! Det har vært en veldig tung dag, veldig tung. Jeg er utslitt, la han til.

Den 8.april hoppet skuespilleren, som giftet seg med britiske sanger Lily Allen forrige september i Las Vegas, på sosiale medier fra programmets set i fullt kostyme.

– Se så nydelig dekor det er, du vet hvor jeg er, sa Harbour til Brown, som forklarte at hun også hadde vært i Atlanta, hvor man tror at serien blir filmet, for å filme noen scener.

På et punkt kom Brown - som spiller adoptivdatteren hans i serien - og var åpenbart sjokkert over skuespillerenes åpne filming fra seriens set.

– De ser det i klippet, det er i traileren.

Skuespilleren sa at han fortsatt filmet og at det var veldig lange dager. På det punktet spør Brown om han filmet til Live i Stranger Things-kostymet sitt.

– Herregud de er klare for deg. Gå av live og gå tilbake til jobb! kommenterte Brown i det hun hørte en fra crewet spørre etter Harbour. - Netflix kommer til å... Jeg kommer til å få sparken, tullet han før Brown legger til at han kom til å få en telefon med en gang.

Foto: Millie Bobby Brown + Instagram

Videoen ble lagt merke til av Netflix, som kommenterte en vinkende hånd og øye-emojier.

Har den første episoden i sesong fire en tittel?

Om den har!

6.november avslørte programmets forfattere at sesongens første episode vil hete 'Chapter One: The Hellfire Club.'

Samtidig kom det en kunngjøring: 'Looking for new members...are you in?'

Kommer Eleven til å bli en Mind Flayer?

Husker du da Eleven sitt bein ble infisert av Mind Flayer i sesong tre og tenåringen måtte kjære ut infeksjonen på en ganske ekkel, men samtidig kvise-klemmende-aktig tilfredsstillende måte?

Vel, nå tror visst fans at Eleven kommer til å bli ond neste sesong grunnet det.

I et intervju med ELLE UK, åpnet Brown opp om mulighetene for å vende til «de ondes side» i sesong 4.

– I scenen etter at jeg ble tatt av Mind Flayer, så spilte jeg det ikke som om jeg var infisert. Jeg spilte det definitivt så normalt som mulig. Det er kanskje også grunnen til at de ikke fortalte meg om det. For å få det så ekte som mulig. – De teoriene skremmer meg litt. Fordi jeg tenker "Å gud, det kan genuint stemme." Og hva om hun er skurken? Det ville vært så kult. Ville ikke det vært kult? Jeg hadde elsket å være skurken, men samtidig ikke, fordi Eleven er perfekt. Det ville vært litt kjipt.

Tenåringen kommenterte "Jeg liker det faktisk! Jeg digger det. Jeg spilte ikke scenen på den måten. Vi vet ikke hva som kommer til å skje i sesong 4. Jeg gjør definitivt ikke det."

Foto: Matt Winkelmeyer + Getty Images

Skuespilleren fortalte at hun bare prøvde å vise Eleven sin smerte i scenen så mye som mulig.

Hvem er med i sesong 4?

Man regner med at de samme skuespillerene vil gjenforenes i sesong fire, bortsett fra Montgomery som faktisk ser ut til å være død.

Men, nå som Eleven har flyttet med Will, Joyce og Jonathan (Charlie Heaton) – hvem vet om forholdet med Mike Wheeler (Finn Wolfhard) kommer til å vare.

Den 14. februar ga også produksjonen en oppdatering som bekreftet at Hopper vil returnere.

Netflix publiserte en video fra sesong fires 'table read' som inkluderte skuespillerne Millie Bobby Brown, Winona Ryder, Natalia Dyer, Finn Wolfhard, Noah Schnapp, Caleb McLaughlin, Maya Hawke og David Harbour.

Vi er så glade for at Robin (Hawke) kommer til å være i den neste sesongen, for la oss være ærlige, vi har enda ikke fått nok av stilen til den amerikanske stjernen helt enda.

I November avslørte Netflix åtte nye skuespillere som vil ankomme Hawkins i sesong fire.

Tre av de nye skuespillerne er kjente fjes som Eduardo Franco fra Booksmart, som vil spille Jonathan sin nye bestevenn Argyle, Jamie Campbell-Bower fra Twilight spiller Peter Ballad - en ansatt på et psykiatrisk sykehus - og Joseph Quinn fra Game of Thrones.

Eduardo Franco
Foto: Gary Miller + Getty Images

Enda en stjerne fra GOT, Tom Wlaschiha (Jaqen H'ghar fra serien) får en rolle i den fjerde serien, i likhet med Mason Dye fra Teen Wolf.

9. juni annonserte Netflix fire ekstra skuespillere, nemlig Amybeth McNulty, best kjent fra hovedrollen fra Anne with an E. McNulty vil spille Vicky, beskrevet som en 'korpsnerd som faller for en våre elskede helter'.

McNulty vant 'leading actress' prisen ved Canadian Screen Awards i 2019.
Foto: GP Images + Getty Images

Myles Truitt – som har hatt roller i Queen Sugar og Atlanta, vil spille Patrick, en basketballstjerne på Hawkins High som vil få noen 'sjokkerende nyheter som gjør at livet hans faller fra hverandre'.

Nestemann er Grace Van Diem, som vil spille 'skolens mest populære jente,' Chrissy - en cheerleader kaptein med en 'mørk hemmelighet' skjult av hennes såkalte perfekte liv.

Til slutt, Regina Ting Chen, som du kanskje vil kjenne igjen fra Marvels The Falcon and the Winter Soldiers samt HBOs Watchmen. Hun vil spille Ms. Kelly, en rådgiver på skolen 'som bryr seg svært mye om studentene sine'.

Trailer for Stranger Things sesong 4

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av David Harbour (@dkharbour)

Helt på slutten av sesong 3 refererte russerne til en fange kalt 'The American' som gjorde at mange av oss trodde at Hopper - på en eller annen måte - overlevde.

Foto: Frazer Harrison + Getty Images

We're excited to officially confirm that production on Stranger Things 4 is now underway—and even more excited to announce the return of Hopper! Although it's not all good news for our "American;" he is imprisoned far from home in the snowy wasteland of Kamchatka, where he will face dangers both human…and other. Meanwhile, back in the states, a new horror is beginning to surface, something long buried, something that connects everything…

Season 4 is shaping up to be the biggest and most frightening season yet, and we cannot wait for everyone to see more. In the meantime—pray for the American.

From Russia with love, The Duffer Brothers.

30. september slapp Stranger Things en trailer for fjerde sesong hvor man får et glimt av det som ser ut til å være Hopper og Eleven sitt hus i skogen i Upside Down.

I løpet av det 45-sekunder lange klippet - som har blitt sett over åtte millioner ganger - skinner lyset på utsiden av huset, glimter, og dør ut før ordene 'We're not in Hawkins anymore' kommer på skjermen.

Spekulasjonene om at Hopper lever (og tvilsomt godt) i Upside Down fikk ekstra fart da Harbour postet et bilde av karakteren hans som klemmer Eleven med teksten 'and the universe will turn on itself and implode'.

Skuespilleren endret senere profilbildet sitt til en opp-ned versjon av bildet.

En ny teaser som ble utgitt tidligere i år på valentinsdagen, viste karakteren hans sammen med følgende uttalelse fra seriens skapere:

Ja, nemlig.

– Det var en scene i forrige sesong med Charlie som hadde blitt skrevet på en måte, og så snakket vi med brødrene om å gi dem et mer emosjonelt øyeblikk. Det som er så bra med serien, er balansen mellom action og plot og følelsesladde karakterer. Flere av oss skuespillerne bryr oss veldig mye om det, og de samarbeidet virkelig med oss og lot oss prøve ut flere ting som jeg personlig tror hadde en positiv påvirkning.

Men, det var ikke alt. 6. mai publiserte Netflix enda en trailer på et minutt og ni sekunder. Om vi er helt ærlige så er vi ikke sikre på om vi husket å puste i det hele tatt i løpet av hele det minuttet og de ni sekundene.

– Jeg ser henne som en person som leter etter informasjon og rettferdighet, og jeg klarer ikke å se for meg at hun slutter med det. Jeg elsket å se den kreative siden hennes og den råtøffe siden av Nancy. Jeg håper at hun fortsatt har det bra og at instinktene og lidenskapen fortsatt er der.

Traileren viser flere mini-Eleven, barn med barberte hoder og i sykehus-antrekk som gjennomfører oppgaver og leker helt til mannen med det hvite håret (husker du han?) kommer tilbake og sier god morgen og barna svarer 'Good morning, Papa.'

– Selvfølgelig hva som har skjedd med Hopper, men også det at Byers-familien flyttet - hvordan kommer det til å være, spesielt med tanke på at alle er i forhold? Jeg føler at langdistanse er vanskelig nå for tiden, så se for deg langdistanse på den tiden.

Deretter taes vi ut av situasjonen og til rom nummer 11, hvor tung pusting (antatt å komme fra Eleven) høres. Til slutt hører man en mannlig stemme (antatt å tilhøre mannen med det hvite håret) si 'Eleven are you listening?'...

Hva har Natalia Dyer sagt om sesong 4?

– Jeg ville elsket å finne ut av om hun noengang ville blitt sammen med Steve igjen, eller om de i det minste fikk en ordentlig avslutning. Vil kapitlet deres noengang ende? Jeg er veldig nysgjerrig. Også vil jeg at hun skal få en jentevenn. RIP Barb.'

Da Dyer aka Nancy snakket med Elle UK i november hadde filmingen begynt på nytt etter den lange pausen grunnet korona. Hun fortalte at hun var veldig spent på sesongen og at det var mye på gang.

Yes God Yes-stjernen åpnet også opp om å ha kreativ påvirkning når det kom til Nancy i sesong 3, og den samarbeidende tilnærming hun deler med Duffer-brødrene.

Dyer hadde tidligere åpnet opp om karakteren sin med amerikanske ELLE for sesong fire:

Da hun ble spurt om hva hun ønsket se løse seg i neste sesong la hun til:

Foto: Steve Granitt + Getty Images

Om muligheten for en eventuell forsoning med karakterens eks-kjæreste Steve sa hun:

Er det noen fan-teorier om sesong 4?

Det er altså nå bekreftet at Hopper kommer tilbake, men noen fans er også overbevist om at Dr. Brenner (Matthew Modine) kan komme tilbake til Hawkins.

Noen har derimot foreslått en teori som omhandler flere av de tragiske dødsfallene så langt i serien og hvem som kan være i faresonen den kommende sesongen.

Ifølge Express har Redditor-bruker PeriastronX skrevet på plattformen: Om de introduserer en ny karakter med "B" som forbokstav så kommer de sannsynligvis til å dø.

Brukeren la visstnok til at Barb (Shannon Purser), Bob (Sean Astin) og Billy (Dacre Montgomery) alle fikk en tragisk slutt på grunn av Upside Down-monsteret.

En annen bruker la til: 'Og Bruce, Benny og Brenner (om Brenner lever).'

Foto: Charley Galley + Getty Images

Om du har glemt det så var Bruce (Jake Busey), den grusomme reporteren, som mobbed Nancy og som senere ble besatt av Mind Flayer. Benny (Chris Sullivan) var den første i Hawkins som møtte Eleven og lagde mat til henne, mens Connie Frazier (Catherine Dyer) skjøt Benny mens agentene hennes jaktet på Eleven.

Så, til sammen er det seks Hawkins-karakterer som begynner med 'B' som hadde uheldige endelser.

Hvor mange så Stranger Things sesong 3?

Netflix annonserte 16.oktober at Stranger Things sesong 3 er Netflix sin mest sette original serie noensinne!

Ifølge Netflix hadde sci-fi-dramaet mer enn 64 millioner visninger de først fire ukene etter premieren 4.juli.

Etter mindre enn én uke etter premieren, kunne Netflix fortelle at 40.7 millioner brukere hadde sett serien, noe som betyr at det er det raskeste Netflix noengang har fått et så stort publikum. Det som er enda mer overraskende er at mer enn 18 millioner brukere hadde sett ferdig sesongen etter bare et par dager.

Denne saken er fra Elle.com/uk

Powered by Labrador CMS