Disse trendene tror vi på for hjemmet i 2022

Foto: Produsentene

Hvilke trender dominerer hjemmet i 2022?

Publisert Sist oppdatert

Interiør-trender 2022: Vi vet allerede at lilla er årets farge, ifølge Pantone. Men hvilke trender gjelder for hjemmet? Etter to år med mer tid innenfor husets fire vegger, enn utenfor – hvordan vil vi innrede nå? Vi har gjort opp status på årets viktigste trender for interiør.

Dette er trendene for 2022

Uansett om du er svak for trender eller ei, så forteller trendene oss mye om tiden vi lever i og hvor vi "befinner" oss, rent kollektivt. Årets viktigste trender strekker seg fra clutter core til less is more, og fra mobile møbler til tekstil-tung dekor.

Pasteller

Det kommer kanskje ikke som noe sjokk at "spiselige", duse pasteller dominerer trendbildet for 2022. Mange har nok oppdaget viktigheten av et oppløftende hjem, spesielt når verden utenfor føles usikker og ugjenkjennelig. Farger som lyseblått, rosa, mint og gult er å finne i fargekart hos både Nordsjö og Jotun, og etterhvert også i stadig flere norske hjem.

Du kan gå all in og male tak, vegger, dører og/eller karmer og lister, eller implementere denne trenden gjennom puter, sengetøy, vaser, pledd og lamper.

Foto: Nordsjö

Foto: Jotun

Organiske former

De organiske formene har vært stadig mer dominerende i interiøret de siste årene, og bidratt til å skape mer harmoni der den typiske arkitekturen er mer preget av harde kanter. Om det er snakk om møbler dekket av skum, bølgende speil eller sofaer inspirert av skyer, så er denne tendensen kommet for å bli!

Foto: Ferm Living

Tekstiler opp etter veggene

Hånd i hånd med de organiske formene, kommer også tekstilene. Gardiner er ikke lenger noe som bare dekker til et vindu, det er nå en del interiøret, og kan gjerne dekke en hel vegg. Og pledd og tepper er ikke lenger forbeholdt sofaen – de kan like gjerne henges opp på veggen.

Foto: Arne Aksel

Foto: Ferm Living

Cluttercore & det glade 20-tallet

More is more? Det er i alle fall sant for deg som følger denne trenden i 2022. Cluttercore åpner opp for det eklektiske og eksentriske, mønster på mønster – og masse stæsj på det! Vi har allerede sett pandemiens påvirkning på hvordan vi kler (pynter) oss, og (nesten) aldri før har vi sett så mye glitter, fjær og paljetter som nå. Det glade 20-tallet er tilbake!

Foto: James Stokes Styling: Dennis Valencia

Bildet er hentet fra elle.se.

Less is more

Men ingen trender uten motreaksjoner. For på samme måte som pandemien har gjort mange sultne på glitter og fest, er det også mange som føler seg overveldet og lengter etter et "enklere liv". Kanskje et som går mer i ett med naturen, og består av mindre (gjerne minst mulig) ting. Dette vil også vise seg i interiøret, og mange vil kanskje føle på et behov for å down-scale.

Foto: Mille Notti

Mobile møbler

De siste årene har hjemmet vært både kontor, barnehage, skole, hytte, hotell, restaurant og treningsstudio – allsidig, med andre ord. Så da skulle det vel bare mangle at ikke møblene også var allsidige, og ikke minst: mobile. Bord, krakker og puffer som kan flyttes rundt og fungere som både oppbevaring og sitteplasser, modul-møbler som kan tilpasses plass og rom, og ikke minst sammenleggbare løsninger. Aner vi et slags forstadium til møblenes roboter og transformers? Tiden vil vise.

Foto: 2222STUDIO

Foto: Saba / Milla Boutique

Kilde: elle.se/decoration

Powered by Labrador CMS