Langweekend i Riga

Latvias hovedstad er den perfekte destinasjonen for en langweekend med shopping, god mat og drikke.

Publisert Sist oppdatert

Langhelg Riga: Reis med vennegjengen eller kjæresten til Riga.

Den latviske hovedstaden er en kort flytur unna, og inneholder alle elementene du behøver for noen deilige dager på ferie.

Nyt dagene med god mat, friske drinker, spa og kulturelle innslag.

Hotell i Riga

Sjekk inn på nydelige Grand Poet Hotel, som åpnet i 2018.

Hotellet har utsikt til Bastion-parken, og rusler du gjennom parken kommer du til gamlebyen. Selve hotellet har en maksimalistisk og herlig stil, med en miks av farger, fløyel, designmøbler og råkule lamper. Interiørinteresserte har med andre ord mer enn nok å titte på her.

Start dagene med en treningsøkt før du beveger deg til hotellets spa, utstyrt med basseng, boblebad og flere badstuer. Deilig, så deilig.

Langhelg Riga: Museum

Ta turen til Nasjonalmuseet og Okkupasjonsmuseet, som ligger et steinkast fra hotellet. Du får innblikk i ulike deler av Latvias historie, og på Nasjonalmuseet kan du i tillegg nyte synet av det ekstravagante rosa interiøret.

Er du kaffegal, er de beste tipsene Rocket Bean Roastery (Miera iela 29) og Miit Coffee (Lāčplēša iela 10). Førstnevnte har gode lunsjretter, mens hos sistnevnte får du veganske sandwicher og paier. Begge ligger i sentrum.

Shopping i Riga

Riga har flere shoppingsentre, med butikker som Max & Co, Cos, Mango og Max Mara.

Sjekk ut Riga Galleria, Riga Plaza eller Galerija Centrs.

Butikken Image House (Brīvības iela 40) i sentrum har et rått sortiment av interiør og mote. Her kan du også nyte en kaffekopp i butikkens egen kafé.

Designerbutikker i Riga

I den koselige gamlebyen finner du luksusbutikken Plaza (Kungu iela 25). De har et imponerende utvalg designmerker tilgjengelig, blant annet en egen shop-in-shop med Christian Dior.

Men vi holder en knapp på butikkens outlet (Smilšu iela 18), hvor du kan finne designmerker som Balenciaga, Saint Laurent og Céline til en brøkdel av original pris.

Restauranter i Riga

I gamlebyen finner du fine restauranter som St. Petrus (Skārņu iela 11-2), Restorans 3 (Kalēju iela 3) og BIBLIOTĒKA №1 (Tērbatas iela 2).

Wok to Walk (Aspazijas bulvāris 30) er stedet å gå til for en kjapp, men god asiatisk lunsj eller middag.

Barer i Riga

Stopp innom baren Churchill Club (Aldaru iela 2/4) for gode drinker, eller drikk vin fra kran på Easy Wine (Audēju iela 4).

Spa i Riga

Book deg massasje for en slikk og ingenting på toppen av Galleria Riga, og nyt utsikten over byen fra toppen av SAS-hotellet (noe mange lokale tipser om).

God tur!

Powered by Labrador CMS