Hver måned har vi en ELLE-mentor i magasinet. Her kan du få litt inspirasjon fra mote-gründer Sofia Wallenstam.

CV

Sofia startet klesmerket Dagmar med søstrene sine, Karin Söderlind og Kristina Tjäder, i 2005. Jentene  valgte å kalle selskapet opp etter sin bestemor, som altså het Dagmar. Merkets stil er ofte inspirert av arkitektur, og de er særlig kjent for sine strikkede plagg. Sofia var 22 år gammel da de etablerte Dagmar, og på samme tid studerte hun til tekstil-økonom ved høyskolen i Borås. Hun har hatt flere jobber i selskapet, blant annet som salgsdirektør.

I veska

Jeg har alltid med meg PC-en i veska, samt solbriller fra Le Specs og ansiktsspray. Data er alltid med, for jeg jobber gjerne på kvelden eller i helgene.

Lunsj

Jeg pleier å trene i lunsjen, så som regel blir det en salat eller suppe foran PC-en.

Pulten min

Et slags organisert kaos, dessverre! Det ligger papirer i bunker, men jeg vet faktisk hva alt er. Jeg har også en ansiktsspray fra Chanel, et bilde av barna og et stort glass vann.

 

Jeg har to små barn, og våkner derfor tidlig hver morgen. Jeg gjør dem klare for barnehage og skole. Deretter drar jeg rett til jobb, og kjøper som oftest med en kaffe på veien.

En vanlig dag på jobben består av møter og avstemninger med designteamet og direktøren vår, for å sikre at vi er i rute når det gjelder planlegging av kommende kolleksjoner. Generelt er dagene i Dagmar ulike.

Det beste med jobben er at jeg får jobbe med så mange dyktige mennesker. Vi er et bra team. Jeg liker at jobben min er utfordrende, og at hver dag skiller seg fra andre. Det er veldig gøy.

Karriereveien ble slik på grunn av familien min. Da søstrene mine spurte meg om jeg ville etablere Dagmar sammen med dem, føltes det som et naturlig valg. Det var helt selvsagt, egentlig. Jeg har alltid villet skape noe eget, og det kjentes som en bra måte å gjøre det på.

Det mest spesielle med å drive eget klesmerke, er å få være med på å påvirke akkurat hvordan plaggene og kolleksjonene skal se ut, og å følge prosessen fram til sluttproduktet kommer i butikk. Det er skikkelig spennende!

​Vi har ingen spesiell kleskode på jobb, men vi går så klart ofte i Dagmar.

​Jeg brenner for de ulike utfordringene jeg støter på – det at en kolleksjon skal ha ulike bruksområder, for eksempel. Det er så mye som skal stemme overens med noe annet og passe inn. Dette er alltid utfordrende, men noe jeg elsker å jobbe med.

​Hvis jeg er stresset, tar jeg en tur på trening eller går en tur. Det hjelper alltid.

Mitt beste karrieretips er å prøve et par ulike felt du er interessert i, lære deg hvordan bransjen fungerer og så tenke godt over hvilket område du vil fokusere på. Det finnes mange typer jobber i motebransjen. To viktige parametere er å aldri gi opp, og å tro på ideen sin. Det er også nyttig å prate med så mange du kan som har hatt en lignende reise, og lære av deres vei til målet.

​Dette er en interessant tid å jobbe med mote, men også en utfordrende tid. Vi kan for eksempel se at det har skjedd en stor forandring i mediebransjen, og vi må hele tida holde oss oppdatert.

​En god leder er en som kan motivere og oppmuntre teamet sitt til å nå målene som er satt.

​Jeg har mange forbilder til ulike deler av livet. Min mor for hennes fine måte å være på, og at hun ser positivt på alt. I hennes verden kan alt løses, det handler bare om hvordan en velger å takle problemet. Det forsøker jeg å leve etter. Mine venner inspirerer meg daglig i alt fra måten de håndterer karrieren sin på til hvordan de er som mødre. ​

​Dagens høydepunkt er å komme hjem og være med familien min på slutten av dagen.

​Suksess for meg er å få muligheten til å jobbe med noe som både er krevende, og morsomt.

Et nederlag for karrieren ville være om vi sluttet å samarbeide og jobbe som team.

​Det vanskeligste ved å være leder, er å være tydelig nok og samtidig motivere. Det er en viktig balanse å få til. Jeg vil få medarbeiderne mine til å føle at det er morsomt og utfordrende på jobb.

 

Sparetips: Slik sparer ELLE-jentene

Relatert

Ida Marum

De profesjonelle: Ida Kristine Marum

Ida Kristine Marum er Nordic PR & Communication Manager hudpleiesuksessen, ZO Skin Health. 
The Nail Studio Oslo

De profesjonelle: Joanne Zhou

Joanne Zhou (30) er CEO og grunnlegger av The Nail Studio i Oslo, som på kort tid, siden åpningen i 2019, har blitt en stor favoritt i Oslo.
Rue botanics

Grønn gründer​

Møt Kristina Dunn, grunnleggeren av Oslos 
første plantebaserte 
couture hudpleiemerke, 
RUE Botanics.​