Noen ekstra slanter til overs er alltid kjekt å ha spart opp, enten du fantaserer om drømmeleiligheten, har belønnet deg selv litt ekstra en måned med en deilig Céline-veske eller bare beregnet en smule feil og må ty til nudler i en dag (eller tre) før lønna har landet på konto igjen.

Her er noen triks vi gjør i hverdagen som sparer inn en del kroner her og der.

Signy, sjefredaktør

 

 

– Jeg er elendig til å spare, men har i alle fall fått opprettet et fast trekk på lønnskontoen som går til en sparekonto. Og jeg har kvittet meg med all kredittkortgjeld. Så det er da noe …

Marthe, skjønnhetsansvarlig

– Jeg har boligsparing for ungdom og setter av et fast beløp hver måned. På den måten får jeg også mer igjen på skatten! Og så er jeg flink til å gjøre gode kupp på Ebay, Etsy og Tise!

Caroline, kommersiell innholdsskaper

– Jeg sykler eller tar buss og trikk når jeg skal bevege meg rundt i byen. Det sparer jeg masse på! Og så er jeg flink til å selge klær og sko jeg ikke bruker lenger, på for eksempel Tise.

Planlegger du bryllup: Slik sparer du! 

Julie Marlen, digital innholdsansvarlig​

– Mikrosparing på bankkortet! Jeg trekkes 5 kroner hver gang jeg bruker kortet mitt, og beløpet settes inn på en sparekonto. Genialt!Nå er jeg oppe i 6.000 kroner. Vet ikke om det sier mest om sparing, eller sløsing…

Nathalie, journalist

– Jeg er verdens dårligste på å spare, men nå har jeg og kjæresten kjøpt oss termokopp, og begynt å ta med kaffe hjemmefra i stedet. Pengene vi sparer på kaffe hver dag, skal heller brukes på en weekend-tur sammen. Også har vi fått oss matkort hvor vi setter inn kr 3000 hver til mat hver måned. Det får meg faktisk til å være mer bevisst når jeg handler inn. Blir ikke like mange impulskjøp. 

Ekspertenes råeste tips for 2019

Relatert

Ida Marum

De profesjonelle: Ida Kristine Marum

Ida Kristine Marum er Nordic PR & Communication Manager hudpleiesuksessen, ZO Skin Health. 
The Nail Studio Oslo

De profesjonelle: Joanne Zhou

Joanne Zhou (30) er CEO og grunnlegger av The Nail Studio i Oslo, som på kort tid, siden åpningen i 2019, har blitt en stor favoritt i Oslo.
Rue botanics

Grønn gründer​

Møt Kristina Dunn, grunnleggeren av Oslos 
første plantebaserte 
couture hudpleiemerke, 
RUE Botanics.​