Speilegg med spicy yoghurtsaus

Denne eggeretten må du bare prøve til frokost!

Publisert Sist oppdatert

Speilegg: Å spise sunt er ikke så vanskelig som det kan virke. Spis fersk mat framfor bearbeidet, tilfør en smule fysisk aktivitet – og du er på god vei til å bli en sunnere utgave av deg selv.

Denne Midtøsten-retten er proteinrik med egg, yoghurt og frø- og nøtteblandingen dukkah. Spiser du dette til frokost, vil det holde blodsukkeret ditt i sjakk resten av dagen. Dette igjen resulterer i at du neppe går på en kjapp karbosmell.

Få den beste starten på dagen med denne spirulina smoothien

Speilegg

Dette trenger du:

Tilberedningstid: 15 min.

(til 2 porsjoner)

2 ss olivenolje

1 hvitløksfedd, knust

½ ts tørket mynte

½ ts paprikapulver

1 ts spisskummenfrø

Oljespray til steking

4 egg, fra frittgående høner

½ kopp (140 g) gresk yoghurt

1 ts dukkah

2 ss frisk mynte

2 grove pitabrød (170 g), grillet

Slik gjør du:

1. Varm opp oljen i en stekepanne (22 cm) på middels varme, og fres hvitløk, tørket mynte og krydder i et minutt. Ha over i en skål og sett det til side.

2. Tørk av stekepanna med litt tørkepapir, og spray den lett med olje.

2.Stek eggene på middels varme, til hviten har stivnet og plommen fortsatt er rennende, ca 4 minutter.

3.Ha yoghurten i panna og dra den vekk fra varmen. Drypp dukkah og litt krydderolje over eggene og pynt

med frisk mynte.

4.Krydres med salt og pepper etter smak og serveres med pitabrød.

Flere frokostoppskrifter:

Camilla Pihls bananpannekaker

Bakt egg i avokado med brie

8 enkle og supersunne frokoster

Powered by Labrador CMS