ELLE DECORATION

Disse fargene vil vi male hjemmet med nå

Tre viktige tendenser.

Publisert

Forandring fryder, og høsten er utvilsomt en sesong som handler mye om hjemmet. Det er heller ikke så uvanlig å komme tilbake etter sommerferien med ny inspirasjon. Kanskje har du bodd på et lekkert hotell, eller en idyllisk hytte, tilbragt tid i naturen, eller rett og slett bare fått hjemmet og hverdagen litt på avstand, som igjen kan gi nye ideer og perspektiv. 

Det skal ikke mye til for en følelse av forandring. Du kan oppdatere med stort og smått, flytte rundt på ting, eller vår favoritt: male. 

En ny farge på veggen kan gi følelsen av et helt nytt rom, og resultatet er langt mer imponerende enn hva det faktisk krever å gjennomføre. 

Vi har samlet tre ulike tendenser basert på høstens trender, som inspirasjon til hvilke farger du kan male med nå. 

En nøytral, varm base

Flere av høstens interiørtrender utfordrer oss til å våge mer. Blant annet gjennom speilblanke, nærmest futuristiske detaljer som speil, stål og metall, eller den nye trend-fargen "Japanrødt". Vi ser også mer av tekstiler med mønster og print, på alt fra gardiner og puter til møbler.

Da kan det være fint med en nøytral base, og det behøver ikke være hvitt. Nå trekkes vi mot nøytrale farger med varme og dybde. Det sørger for en perfekt base, enten du vil ha en dempet stil eller noe mer eklektisk. 

Jotun/Soft Radiance
Jotun/Caravan
Jotun/Observe

Sol, land og vann

Farger fra naturen er alltid en god idé. Tidløst, harmonisk, og enkelt å matche opp mot andre farger. Fargene fungerer også godt for å gi rommet karakter mot et ellers nøytralt miljø.

Ikke minst gir det gode assosiasjoner til sol, vann, og frodig natur, og passer godt med alt fra naturmaterialer som stein, treverk, lin og ull, som mot mer glamorøse materialer som messing og stål. 

Jotun/Dusk Green
Jotun/Iron Blue
På dørkarm: Jotun/Natural Green, på vegg: Jotun/Soft, på kjøkkenskap: Jotun/Rustic Brown
Farrow & Ball: Sudbury Yellow

Høyglans

Lenge har det vært matte flater som gjelder når det kommer til maling, og det er fortsatt det mest populære alternativet. Samtidig har vi sette en voksende trend der stadig flere eksperimenterer med både å male detaljer som karmer, dører, lister, tak og stukkatur i andre farger enn veggene, men også med en annen finish. 

Kalkmaling var lenge populært, og ser ut til å få en ny storhetstid, også i form av sparkelmaling, men vi ser også at maling med mengder av gloss er i ferd med å innta hjemmet. Glansfulle overflater og detaljer er allerede en sterk trend for selve interiøret, men nå kan det se ut som det har spredd seg til selve malingen også.

Gå for høyglans på detaljer som karmer, dør og listverk for å skape en spennende kontrast mot matte vegger. Det kan være i en kontrastfarge, eller i samme farge som veggene.

Farrow & Ball/Sulking Room Pink
Farrow & Ball/Studio Green

Da gjenstår det bare å finne fram maskeringsteip og malekost!

Powered by Labrador CMS