ELLE DECORATION

Vi spår en ny trend-farge

Nå ser vi rødt!

Publisert

Under 3 days of design tidligere i sommer var det spesielt én tendens som utmerket seg, og det kan virke som at en samlet interiør- og designbransje nå «ser rødt»!

Det handler kanskje vel så mye om nyanse, som om farge, for vi snakker ikke om tomatrød, lyserød eller valmuerød – vi snakker en dyp, sofistikert, deilig rød. Tenk Japan, bordeux, vampyrer, og lekker neglelakk av typen man assosierer med franske kvinner. 

Og kanskje er Japan et nøkkelord her. Den lyse, kalde og nøytrale skandinaviske estetikken har for lengst gjennomgått et såkalt "temperaturskifte", og befinner seg nå mer i et landskap vi omtaler som «Japandi». Vi har åpnet opp for flere kontraster i form av mørkere treverk, mer struktur i tekstil, noe lunere, noe varmere. 

Rødfargen som var å spotte i nærmest ethvert showroom i København glir sømløst inn i dette, og går som hånd i hanske mot både brunt, mørkt treverk, og rike toner av beige. 

Og ikke nok med det – den er på sitt desidert lekreste med en lakkert og "glinsende" finish. En perfekt kontrast mot stein, treverk, lin og ull (eller bouclé, som nå er å finne i mange hjem). 

Så kanskje er dette sesongen for å «se rødt»? Vi har plukket opp noen lekre nyheter, som kan gi en forsmak på hva vi har i vente.

Shopping:

Stol fra ferm Living, kr 4999 (annonse)

Dynetrekk fra HAY, kr 1149 (annonse)

Krakk fra &Tradition, kr 5425

Stor salatbolle fra Sandon, kr 1200

Sidebord fra HAY, kr 4249

Bordlampe fra &Tradition, kr 2140 (annonse)

Håndhåndkle fra ferm Living, kr 355 (annonse)

Vitrineskap fra ferm Living, kr 17 139 

Vegglampe Arcs fra HAY, kr 1749 (annonse)

Powered by Labrador CMS