kultur

Bøkene vi skal lese i påsken

Hva er vel bedre enn en god bok!?

Publisert

Hva er vel bedre enn en god bok i hytteveggen, på solsenga eller under dyna i påsken!? Dette er bøkene vi gleder oss til å lese.

Les også: 6 drømmedestinasjoner i Norge

Bøkene vi skal lese i påsken

Mentalisten

Mentalisten av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus, kr 399 (annonse).

I en kjempesatsing fra Sverige skapes en ny etterforskerduo utenom det vanlige: politietterforskeren Mina Dabiri og mentalisten Vincent Walder fra Stockholm. Mentalisten er den første i en trilogi av selveste Camilla Läckberg, skrevet sammen med den kjente mentalisten Henrik Fexeus. Mordet som setter det hele i gang er brutalt - en ung kvinne blir funnet i et sverdskap, gjennomboret fra alle kanter av sverdene lik en makaber parodi på det magiske trikset. Mina oppsøker mentalisten Vincent i et forsøk på å forstå morderens tenkemåte. Vincent lar seg fascinere av både Mina og saken hun etterforsker. Det er han som oppdager at tallet tre er risset inn på låret til den drepte kvinnen. Alt tyder på at det er en seriemorder de jakter på. Både Mina og Vincent har tvangstanker de må holde i sjakk for å fungere, kanskje det er noe av grunnen til at de samarbeider så godt.

Dette er den første boka i en serie på tre med dette etterforskerparet, og i løpet av de tre bøkene vil mørke hemmeligheter i deres bakgrunn bli avslørt.

Hitra

Hitra av Samuel Bjørk, kr 349 (annonse).

En åtte år gammel gutt forsvinner sporløst fra øya Hitra utenfor trøndelagskysten. Tre år senere er drapetterforsker Mia Krüger tilbake på øya, hvor hun tidligere forsøkte å ta sitt eget liv. En lokal jente ber henne innstendig om hjelp til å finne den forsvunne gutten, og Mia, som egentlig er ferdig som politi, klarer ikke annet enn å begynne jakten.

Holger Munchs gamle enhet i Oslo er nedlagt, og da en seksten år gammel jente blir funnet brutalt drept på øya, med guttens navn skrevet i blodet, blir han tilkalt for å le-de etterforskningen.Sammen går Mia og Munch løs på en sak som å viser seg å være mer intrikat enn noen kunne forestille seg.

Vent på meg

Vent på meg av Santa Montefiore, kr 279 (annonse).

Skilt under krigen, gjenforent av kjærligheten ...

Da Rupert blir erklært savnet og antatt død under slaget ved Arnhem i 1943, blir hans kone, Florence, knust. Men da hun finner diktet «Vent på meg» skjult i en gammel bok, tar hun det som et tegn fra Rupert: et løfte om at han vil komme tilbake til henne.

Flere tiår senere mottar Florence et brev fra en mann hun aldri har møtt, som bor på den andre siden av jordkloden. Hva vet denne ukjente avsenderen om mannen som Florence har ventet i 51 år på å møte igjen?

Vent på meg handler om udødelig kjærlighet og ødeleggende hemmeligheter, og den spenner fra England under 2. verdenskrig til Australia fem tiår senere.

De som venter

De som venter av Ingrid Melfald Hafredal, kr 393 (annonse).

En kvinne forsvinner fra hjemmet sitt. Sju år senere er det fremdeles ingen spor etter henne. Mannen hennes, Bjørn, føler seg mistenkt, både av politiet, folk i bygda og av og til også av datteren Silje. Silje har flyttet hjemmefra for å studere, men strever med å finne fotfeste. Hennes eneste holdepunkt er en bok moren etterlot, om maleren William Turner. I romanens siste del møter vi Kjersti i dagene før forsvinningen. En reise til Madrid fører til et møte med fortiden.

I denne finstemte romanen utforsker Hafredal tomrommet som oppstår når et menneske forsvinner sporløst. Det er en fortelling om uforløst sorg og lengselen etter svar, om minnearbeid og om kunsten å fange lyset.

I syndens tid

I syndens tid av Deepti Kapoor, kr 375 (annonse).

I syndens tid er formue, fornøyelser og forse alt som betyr noe, og familiebånd kan like gjerne være kvelende som beskyttende. Klokken tre en morgen i New Dehli treffer en Mercedes fortauskanten i altfor høy fart, og på et øyeblikk er fem uskyldige mennesker døde. Det er opptakten til historien om den mektige Wadia-familien.

I skyggen av luksuriøse eiendommer, ekstravagante fester, skitne forretninger og korrupte politikere blir tre menneskers liv bundet sammen i en farlig knute. Ajay er den vaktsomme tjeneren fra fattige kår som blir en av families mest betrodde menn. Den forkjælte playboyen Sunny er imperiearvingen som bare har ett eneste mål for øyet, nemlig å knuse faren sin. Og vakre, frigjorte Neda er den nysgjerrige journalisten som blir fanget i spennet mellom sin moral og sitt begjær.

Denne thrilleren av en familiesaga tar leseren med fra Uttar Pradesh' støvete landsbyer til det pulserende storbylivet I New Dehli.

Powered by Labrador CMS