På badet med Sophia Lie

Foto: Heat by Sophia Lie

Hun startet Skandinavias første detox-lounge og elsker tørrbørsting, og et Wimhoff-kurs ga henne et nytt steg i beautyrutinen.

Publisert Sist oppdatert

Vi elsker å ta en titt i baderomshyllen til jenter vi digger, for litt ekstra inspirasjon og tips. Vi har tidligere vært på besøk hos Anne Line Leonthin, Rikke Krefting, Lea Meyer, Radical Broccoli og Nnenna Echem for å nevne noen.

Nå er det modell, skuespiller, skjønnhetsguru og spa-grunder, Sophia Lie som står for tur. Hun står bak det meget suksessfulle spa-konseptet, Heat By Sophia Lie i Stockholm, den første detox-loungen i Skandinavia.

Sophia Lie skjønnhetsrutine

Hvordan ser din hudrutine ut?

– Mitt nye skjønnhetshack er å kjøre en 5-ukers seasonal detox to ganger i året. Dette gjør underverker for kropp, sjel og ikke minst hud. Noen av de faste rutinene fra den første detoxen jeg gjorde (i januar 2020) har jeg tatt med meg inn i hverdagen min, og disse rutinene sverger jeg til!

– Hver morgen dry brusher jeg kroppen, etterfulgt av en liten, varm kokosolje-innsmøring, også tar jeg en dusj. For noen måneder siden tok jeg et Wimhof kurs og jeg ble bitt av isdusjng-basillen! Det gjør virkelig mirakler for mitt puffy morgenansikt.

– Jeg bruker dyptvirkende produkter på ansiktet, hals og decollage, og elsker produktene fra ZO og Elixir. Jeg bruker Daily Sheer med spf 50 hver dag, og sverger til fuktighetskremen Niactil fra Elixir. Denne gir massevis av fuktighet, og hjelper mot linjer og pigmentering.

– Før jeg sminker meg bruker jeg alltid HEATs Gua Sha for å drenere og stramme opp. En kinesisk facialist lærte meg hvordan man bruker dette verktøyet effektivt, og etter det ble jeg helt frelst. En bra Gua Sha drenerer bort slagstoffer og fremhever kinnben og ansiktkontourer, og gjør sminkerutinen mye mer inspirerende!

Hvilke tre produkter kan du ikke leve uten?

– Mine tre favoritter er : Infrared sauna, LPG-massage, og selvbruningen H20 Self Tanner fra James Reads. – Jeg synes skjønnhet kommer innenifra. Hvis man integrerer detox-rutiner i hverdagen så blir utgangspunktet for kremer og sminke mye, mye bedre, og resultatene blir så mye freshere!

– Noe av det aller viktigste for meg har vært å sette i gang metabolismen, svette mye, og kickstarte lymfesystemet. Det hele begynte med en infrarød sauna-obsession da jeg bodde i NYC, og senere har jeg blitt stor fan av dette i kombinasjon med lymfedrenasje ved hjelp av en LPG massage. – Mye jobb og stress har en tendens til å gjøre lymfesystemet mitt tregt, for ikke å snakke om en fuktig helg. Så det å kunne svette ut giftstoffene asap er rett og slett drømmen! En liten 60-minutters LPG og infrarød sauna er virkelig redningen for meg når jeg skal stramme opp ansikt og kropp. Og best av alt, er den über-freshe følelsen jeg får etterpå. Helt fantastisk! – Et annet lite tips er selvbruningen fra James Reade, den er kanskje verdens enkleste og fineste self-tanner! Jeg føler at jeg ikke trenger noe særlig sminke når denne beauty trioen er i boks. Da har jeg en sunn og frisk glød i kombinasjon med en solkysset hud.

Har du en signaturduft?

– Byredo Gypsy Water.

Foto: Byredo

Hva er ditt hemmelige beautytriks?

– Mitt hemmelige våpen er 60 minutter på Heat by Sophia Lie. Det gjør virkelig underverker!

Og til slutt, hva er skjønnhet for deg og har det forandret seg gjennom covid?

– Det å ta seg tid til en skikkelig detox, og gjøre den ordentlig, er virkelig noe jeg føler reverserer utseende mitt og holder meg frisk. Både mentalt og fysisk. Da kommer jeg ut av detoxen og er rett og slett en bedre versjon av meg selv. – Jeg sverger til en 2+5 løsning nå, der jeg har 2 dager hvor jeg spiser og drikker i samsvar med detoxen jeg gjør, og resten av uken gjør jeg akkurat hva jeg vil. – Dette gir kroppen min noen hviledager slik at den enklere kan prosessere alt det andre den blir utsatt for i en mer toxin-rik hverdag. Jeg slet mye med IBS, så det var først i januar 2020 jeg prøvde en slik diett og har nå gjort tre stykker siden, og er frelst. Jeg tror covid var et perfekt år for å gå inn i litt mer introverte prosjekter, som en detox faktisk er.

Powered by Labrador CMS