Få lysere sommerhår med balayage

ELLEs Caroline Skjelbred har testet hårtrenden balayage – perfekt for deg som vil lysne håret litt.

Publisert Sist oppdatert

Balayage: Drømmer du om den perfekte hårmanken med sexy, solkyssede striper og en naturlig ettervekst? Da er det på tide å dra av seg stripehetta, kaste bort folien og hive seg på hårteknikken blondiner som Sienna Miller og brunetter som Selena Gomez sverger til; nemlig BALAYAGE.

Lurer du også på hvorfor Kate Moss og Olivia Palermo klarer kunsten å alltid ha de perfekte stripene? Eller hvordan Gisele Bündchen får sine solkyssede striper, som er helt perfekte rundt ansiket hennes? Vel, det er ikke helt tilfeldig, og det skyldes ikke en tur til Karibien.

Lyst på ny frisyre? Se her!

HVA ER BALAYAGE?

De perfekte stripene har de fått takket være en metode som heter bayalage. En metode som er bestevenninnen til både kjendisblondiner og kjendisbrunetter med et felles ønske om en solkysset, lysere look. En metode som nå også er testet ut av en wannabe blondine som meg selv!

Balayage uttales «bah-lee-AHZGE», og er en fransk fargeteknikk som ble utviklet på 1970-tallet.

Balayage betyr «å stryke» eller «å male», og det er denne teknikken som gir de perfekte solblekede stripene og den fantastiske blonde fargen. Frisøren maler striper på håret der hun ser at solen allerede har «kysset» det litt, fordi det er der det passer best å lysne håret. Resultatet er solkyssede striper, med en perfekt blondfarge og en naturlig ettervekst – eeeh Oui Please!

– Jeg er det man kaller bottleblond, og er alltid på jakt etter den perfekte blondfargen. Jeg liker at det er lyst rundt ansiktet og i lengdene, samtidig som jeg ønsker å beholde min naturlige farge innerst mot røttene, og mest av alt vil jeg at det hele ser naturlig ut. Capice?

Kerastase Bain Lumière sjampo, 280,- // Kerastase Cicaflash maske, 430,-

Vi elsker den nye serien for blondt hår fra Kerastase; Blond Absolu. Den passer til alle blonde nyanser.

NATURLIG RESULTAT MED BALAYAGE

Jeg setter meg i frisørstolen på Gevir på Grunerløkka hos Irina Andersen, en balayage-prinsesse som er ekspert på denne franske teknikken! Hun forklarer at blekemiddelet er naturlig, at det påføres med pensel, at det ikke er farlig for håret og at det ikke inneholder ammoniakk og at det tørker fort slik at det er lett å jobbe med. Hun forklarer at hun vil påføre blekemiddelet på oversiden av håret, og gjennom tuppene på noen lengder for å få en naturlig look. Hun forstår hva jeg jeg ønsker og mener at denne teknikken er perfekt for håret mitt; en naturlig blond farge med en touch of en rocka Kate Moss ... hehe!

Et plusspoeng med denne metoden er at etterveksten blir såpass myk at du kan gå lenge mellom hvert frisørbesøk, noe som er helt perfekt for meg, min tid og min lommebok! Jeg får på meg en beskyttelsescape, og Irina begynner å «sweepe» på håret mitt, noen lysere lokker foran, litt gjennom noen tupper og litt tynnere striper rundt kronen. Det hele går unna på en tekopp, skumlesing av et italiensk motemagasin og en liten skål med nøtter. Voila!

I motsetning til foliestriper der håret pakkes inn ser jeg nå hvordan Irina har lagt stripene, siden de males direkte på håret. Jeg sitter med den hvite massen som størkner på håret mitt i ca 45 minutter mens Irina titter et par ganger gjennom manken og holder øye med hvordan fargen blir, deretter går vi i vasken og skyller det hele ut. Mens jeg sitter i frisørstolen ser jeg den nye blondfargen min poppe frem, og jeg ønsker velkommen til mine fine nye striper som kranser rundt ansiktet mitt. Hello you!

Selena Gomez, Olivia Palermo og Sienna Miller sverger alle til balayage-metoden.

Fra å føle meg gusten og grå, føler jeg nå at jeg har fått en ny freshness og «umph». Håret er blondere men allikevel rocka og naturlig, og stripene ser helt fantastiske ut. Litt som om jeg har vært på en liten sydentur og dyppa håret i saltvann og fått naturlig UVA-behandling. Det er rett og slett skikkelig sexy! Hun forteller meg at dette vil vare lenge, og at etterveksten min blir helt naturlig i og med at stripemetoden er myk og ikke hard som ved foliestriper. Hun forteller meg også at jeg kan bare komme tilbake om noen måneder og gjøre en «minibalayage» der «vi» bare striper småhår rundt ansiktet.

Hva koster balayage?

Prismessig er balayage litt billigere enn foliestriper, men det avhenger av hvor tykt hår man har, hvor mange striper man ønsker og hvor mye lysere man vil bli. Men ettersom man ikke behøver å behandle håret like ofte, kan man spare igjen på noen frisørbesøk, og håret blir heller ikke like slitt. Det tar normalt halvannen til to timer å farge håret med balayage, og det koster fra kr 1200 til 3500, avhengig av salong og frisør.

Behandlingen til ELLE var sponset av Gevir.

Studie: Derfor bør du dra til frisøren!

Powered by Labrador CMS