skjønnhet

Slik lager du ballerina bun 

Denne frisyren er helt perfekt i partysesongen. 

Publisert Sist oppdatert

En stram og lav ballerina bun – eller en såkalt «dott» – er en klassiker, men denne sesongen er den mer aktuell enn noen gang. Hollywood-kjendisene sverger til denne elegante looken på den røde løperen, og når den i tillegg vises i fleng på catwalken hos motehus som Saint Laurent og Carolina Herrera, er det åpenbart at it-jentene -følger etter. 

Sofia Richie Grainge sin TikTok-turtorial «Sleek Lazy Girl Bun» (se TikTok nederst i saken) har i skrivende stund over 2,5 millioner likes og sikkert noen titalls millioner views, så det er ingen tvil om at dette er sesongens – og kanskje årets – viktigste party-frisyre. Vi har tatt en prat med frisør, gründer og eier av Gevir, Agnes Gulbrandsen, om it-frisyren. 

Q&A med -frisør og -stylist Agnes Gulbrandsen: 

Hva er de viktigste hårtrendene denne sesongen? 

– Denne sesongen ser vi mye sunt og blankt hår. Nå skal du kure håret og tilføre det rikelig med næring så det oser av sunnhet. Vi så mye av side-- skiller på catwalken, samt store blanke «Old Hollywood-bølger» både før, og etter at filmen Barbie ble lansert. 

Hvordan skal man få til dette hjemme? 

– Skal man få Margot Robbie sitt hår, må det kures ofte og tilføres fettsyrer (oljer og fuktighetskremer) og proteiner etter hver vask. De fleste profesjonelle frisører benytter 4–7 produkter i håret ved hver vask, i tillegg til styling, for å oppnå resultat, lengde, styrke og blankhet. I tillegg sover vi ofte med nattkur. 

Hvorfor er en lav bun den perfekte festfrisyren? 

– Kjendisene velger ofte en stram bun fordi den er eksklusiv og klassisk, samt at den oser sunnhet med dens blanke overflate. Et stort pluss er at den er lite krevende når du har laget den et par ganger. De aller fleste kler også en stram bun, samme hvilken ansiktsform du har. 

Les også: Årets beste stylingverktøy. 

Slik lager du en ballerina bun: 

Ikke bare er denne looken enkel å få til selv, den holder også hele kvelden – hvis du gjør det riktig. Her får du en enkel oppskrift på hvordan du enkelt får til frisyren hjemme på ditt eget bad. 

Ifølge Agnes er stramme oppsetninger en perfekt anledning til å tilføre litt ekstra fuktighet, ved å bruke en hårkur som base. 

Men husk: En stram wet look-bun med masse produkter, bør du kun ha 1–2 ganger i uken. Hodebunnen har naturlig sopp (malassezia furfur) som lett kan formere seg i vått hår og potensielt gi kløe og flass. Ved kløe og litt tørr hodbunn kan du utføre oppskriften i tørt hår.

Les også: Bubble Perm à la Carrie Bradshaw. 

1. Skal man ha en stram bun, er det enklest å lage den i vått og nykuret hår. 

2. Finn frem 4 –10 hårspenner og 2 hårstrikker, en hårkur og -olje. 

3. Lag midtskill eller sideskill, og separer håret fra skillen og ned til ørene. La det henge foran ørene og lag hestehale #1. 

4. Lag en hestehale med håret som henger bak ørene. Hvis håret ditt er litt tørt, tilfører du rikelig med hårkur og olje i det våte håret. Fest strikken på høydepunktet du ønsker.

5. Gre håret som nå henger foran ørene tilbake til den samme hestehalen. Tilfør rikelig med hårkur og olje for å oppnå blankhet og en stram overflate. 

6. Fest hestehale #2 sammen med hestehale #1 med en strikk. 

7. Nå kan du være kreativ: Du kan tviste håret og dandere det rundt strikken, eller du kan for eksempel flette håret i 1–3 fletter som du danderer rundt på bakhodet. 

Produkter til sleek bun

Aveda NutriPlenish Masque Deep Moisture, kr 565. 

Oribe Signature Matte Waves Texture Lotion, kr 485 (annonse). 

Philip B Styling Comb, kr 580 (annonse).  

Kan du dette tørrsjampo-trikset? 

Sofia Richie Grainge – Sleek Lazy Girl Bun 

Les mer om skjønnhet her. 

Powered by Labrador CMS