mote

Disse julefilm-antrekkene inspirerer oss nå

I tillegg til julestemning, gir mange av julefilmene vi typisk ser hvert år faktisk massevis av antrekksinspirasjon.

Desember krever mange antrekk, og det er ikke alltid man føler seg like inspirert. I de typiske julefilmene vi allerede elsker, finnes det heldigvis nok av antrekksinspo å hente.

Publisert Sist oppdatert

Som alltid, gleder vi oss til en lang rekke dager med hyggelige anledninger - og antrekk deretter. Når det er sagt, er kanskje de aller beste antrekkene de som er en blanding av både glam og komfort! Noe som er langt fra kjedelig, fordi det er gøy å slå på stortromma og finne frem alt glitteret. Samtidig, klær som tillater både en tredje porsjon julemiddag og å sitte sammenkrøllet i sofaen uten at noe blir ubehagelig. 

Vi ser kanskje på julefilmer først og fremst for kosen og nostalgien sin del, men det er jammen en del antrekksinspirasjon å finne i dem også. Disse favorittene lar vi oss inspirere av akkurat nå!

Casual chic, som Kiera Knightley

Kiera Knightley ser fantastisk ut i hver eneste scene av storfavoritten Love Actually i rollen som Juliet. Antrekket hun har på seg i den ikoniske scenen hvor hun åpner døren for Mark som står klar med plakater med tekst på, har brent seg litt ekstra fast. Hun er så uanstrengt chic og veldig "model off duty" i low-waisted jeans og en strikket topp med fine detaljer i halsen. 

Denne looken, eventuelt matchet med et par fine hæler, er helt perfekt enten du skal i et av julens mange middagsselskap, eller skal ligge på sofaen med julefilmmaraton på skjermen.

Den strikkede toppen Kiera Knightley har på i rollen som Juliet i Love Actually er så fin.
Ikonisk scene, og ikonisk antrekk.

Jeans med lavt liv fra H&M, kr 199 (annonse). 

Ribbet topp med bare skuldre fra Na-Kd, kr 375. 

Vinterfrisk à la Cameron Diaz

The Holiday er et must hvert bidige år. Det er mulig antrekkene ikke er det første du tenker på når det tross alt blir mye Jude Law i monitor, men la oss ikke glemme at Cameron Diaz sjeldent har et ufresht øyeblikk i denne filmen. Særlig elsker vi dette vinterantrekket fra denne ikoniske scenen! 

Cameron Diaz ser fab ut i rollen som Amanda på juleferie på den britiske landsbygda.
Brun og hvit shearlingjakke fra Dagmar, kr 18 000 hos Miinto.
Sorte kitten heels med meshdetaljer fra Mango, kr 699

Channeling Kevin's mom

Du tenkte antageligvis ikke over det da du så Hjemme alene-filmene som liten, men om du ikke har lagt merke til hvor stilig Kevins mor, spilt av Catherine O'Hara, er det absolutt på tide å gjøre en re-watch. 

Hun har jo faktisk en garderobe til å dø for - kåper, blazere og strikk i gode kvaliteter, og som regel topper hun antrekket med det lille ekstra i form av eksempelvis gulløredobber eller silkeskjerf. 

Det er bare å "channel Kevin's mom" denne julen. 

Catherine O'Hara i rollen som moren i Hjemme alene-filmene så alltid veldig stilig ut - her i kjole med asymmetrisk snitt.
Catherine O'Hara ser superchic ut i en casual dress med store gulløredobber.

Business chic, som Hilary Swank

Filmen New Year's Eve har alle de riktige tingene: det er tross alt romjulsstemning i New York og en drøss med store skuespillere som fyller skjermen. Den har både humor og romantikk - og selvsagt flere inspirerende antrekk. 

Særlig digger vi Hilary Swanks karakter, som er på jobb hele nyttårsaften og har ansvaret for at "the ball drop" går som det skal, og virkelig mestrer balansen mellom business og mote.

Karakteren til Hilary Swank i New Year's Eve hadde en stil som ga både business og mote.
Hilary Swank i lang kåpe med fine detaljer, to fine skinnvesker og et silkeskjerf som pop of color.
Klassisk toteveske fra Stella McCartney, kr 12 429 hos Net-a-Porter.

Les også: Disse 5 mote- og skjønnhetstrendene dominerte på TikTok i 2023.

Powered by Labrador CMS