Mote

19. mai, 2018

Alt om brudekjolen til Meghan Markle

Endelig fikk vi se den!

I dag er det endelig duket for årets bryllup! Meghan Markle gifter seg med prins Harry!

Se kjendisene i bryllupet!

Og det alle har ventet på er selvfølgelig kjolen! Mange hadde spekulert i om det var Sarah Burton og Alexander McQueen, Roland Mouret eller Ralph & Russo som stod bak.

Men designeren er britiske Clare Waight Keller, som i fjor ble ansatt som kreativ leder for det franske motehuset Givenchy.

Meghan Markle brudekjole

MEGHAN MARKLES BRUDEKJOLE

Kjolen er selvfølgelig hvit og med båthals. Lange ermer til håndleddene og i et helt enkelt stoff uten perler, broderier og blonder. En enkel og elegant kjole.

Meghan marbles brudekjole

Meghan hadde på seg en diamattiara og langt slør med blonder. Håret var satt opp i en lav knute og sminken helt enkel og diskret. Gifteringene er laget av Cleave and Company og er en gave fra dronning Elizabeth.

Tiaraen ble laget i 1932 og brosjen midt på er fra 1893. Tiaraen og brosjen ble gitt til dronning Elizabeth av dronning Mary i 1953.

meghan markle

DESIGNER CLARE WAIGHT KELLER

Waight Keller debuterte for Givenchy i januar og har tidligere ledet det franske motehuset Chloé. Hun er kjent for sine moderne og feminine snitt. Slørets blomster representerer alle de 53 landene i det britiske samveldet.

Spekulasjonene har gått rundt om Meghan ville velge en britisk eller amerikansk designer. Ved å velge Waight Keller og Givenchy inngår Meghan kompromiss med britisk designer, men fransk motehus.

Givenchy ble grunnlagt av designer Hubert de Givenchy i 1952. Han var en favoritt blant kjente kvinner som Audrey Hepburn, Marlene Dietrich og Jaqueline Kennedy Onassis.

Meghan Markle brudekjole

 

Parets titler blir hertug og hertuginne av Sussex. I tillegg blir Harry Earl of Dumbarton and Baron Kilkeel.

Les alt om bryllupet her! 

Relatert