Den klassiske retten Spaghetti Cacio E Pepe, har sitt opphav i Roma, og tar ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke pastaen.

Alt du trenger er pasta, ost og pepper. Server med brød eller en deilig salat, og kanskje ett glass rødvin eller to.

God appetitt!

 

Spaghetti cacio e pepe

400 g spaghetti 

150 g pecorino romano

Grovkvernet pepper

 

1. Kok spaghettien al dente i rikelig og godt saltet vann. Sett til side et par dl av pastavannet før du heller det av. Riv osten fint.

2. Legg den kokte pastaen tilbake i gryten og dryss osten over. Rør det sammen og tilsett gradvis litt av pastavannet. Osten smelter sammen med vannet. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt vannet. Gi retten et godt dryss av svart pepper og nyt.

Prøv også: Kremet pasta med laks!

Enkel pastarett med tre ingredienser
Enkel pasta
Se flere oppskrifter her!

Relatert

vibeke ruud

ELLEs feriefavoritter 2022: Vibeke Ruud

Dette pakker ELLEs Creative Director og Art Director med seg i feriekofferten.
caroline kildebo

ELLEs feriefavoritter 2022: Caroline Kildebo

Dette pakker ELLEs journalist og innholdsprodusent med seg på ferie i år.
CHARLOTTE SØRVALD

ELLEs feriefavoritter 2022: Charlotte Sørvald

Dette pakker ELLEs redaksjonssjef og skjønnhetsansvarlig med seg på ferie i år.