Den klassiske retten Spaghetti Cacio E Pepe, har sitt opphav i Roma, og tar ikke lenger tid å lage enn tiden det tar å koke pastaen.

Alt du trenger er pasta, ost og pepper. Server med brød eller en deilig salat, og kanskje ett glass rødvin eller to.

God appetitt!

 

Spaghetti cacio e pepe

400 g spaghetti 

150 g pecorino romano

Grovkvernet pepper

 

1. Kok spaghettien al dente i rikelig og godt saltet vann. Sett til side et par dl av pastavannet før du heller det av. Riv osten fint.

2. Legg den kokte pastaen tilbake i gryten og dryss osten over. Rør det sammen og tilsett gradvis litt av pastavannet. Osten smelter sammen med vannet. Det er ikke sikkert du trenger å bruke alt vannet. Gi retten et godt dryss av svart pepper og nyt.

Prøv også: Kremet pasta med laks!

Enkel pastarett med tre ingredienser
Enkel pasta

Se flere oppskrifter her!

Relatert

Stjernetegnene som passer sammen

Vanskelig å finne den rette? Grunnen kan være enkel, og du bør se mot stjernene for å få svar

Stjernetegnene som passer bra sammen
tørst symptom

Er du ofte tørst? Da burde du sjekke dette…

Her er åtte mulige årsaker til at du er tørst.
gressenka

Gressenka

Fredagsjenta har fått smake på livet som gressenke.