Trend-spotting: åpen og oversized skjorte

Nå er det denne stylingen fra 90-tallet som gjelder.

Publisert Sist oppdatert

En klassisk, oversized skjorte er et tidløst plagg, og en garderobeklassiker. Den kan pyntes opp og styles slik som vi så ved Valentino ss21-showet – med en liten shorts til, en lekker kåpe over og flate statement-sandaler. Eller du kan bruke den over en slitt denimbukse med converse til. Man kan tucke skjorten helt, ha den halvveis oppi, slik som Valentino her, ha den utenfor men med noen knapper åpne, eller gjøre som motehuset Celine og ha den helt åpen. Vi har lagt merke til det siste – en stylingtrend: nemlig åpen, à la 90-tallet!

Oversized skjorte ss21:

Drømmeskjorte! En stor oversized skjorte stylet med en chic liten shorts og flate sko. Denne looken skal vi gå for når det blir litt varmere i lufta..

Celine ss21: Åpen flannelskjorte, gummistøvler og bøttehatt – mais oui!

Stjel stilen:

Men, hva skjer når du kombinerer det preppy og chice fra Valentino, med en dose coolness à la Celine? Jo, da får du den ikoniske, litt 90 talls-inspirerte stilen vi ser nå. En hvit t-skjorte med rund hals med en skjorte kastet over. Stylet åpen, gjerne en størrelse for stor eller tyvlånt fra kjærestens garderobe.

Vi elsker den grønne skjorten fra Frankie shop som Stylisten Emili Sindlev bærer, og spesielt kult er det at den er ekstra stor.

Foto: Emili Sindlev

Stylisten Emili Sindlev kan kunsten å kle seg!

Camille Charriere, den franske journalisten og podcasteren, har falt for en lyseblå i lin. Igjen – stylet åpen med en enkel, hvit t-skjorte under, chinos og it-skoen denne våren – tresko fra Hermes.

Foto: Camille charriere

Vi elsker hvordan Camille Charriere har håret stramt bakover med midtskill og store gulløredobber til!

Shopping:

Hvorfor ikke prøve seg på denne treden? Alt du trenger er en skjorte, en hvit t-skjorte med rund hals og et par bukser. Vi vil style åpen-skjorte-looken med et par lyse, ankelkorte jeans og et par statement pumps.

Skjorte fra By Malene Birger/Wakakuu, kr 2199 (annonse).

Poplin skjorte fra Weekday, kr 400 (annonse).

Lyseblå stripete skjorte fra Lindex, kr 349 (annonse).

Rutete skjorte fra Weekday, kr 450 (annonse).

Rosa oversized skjorte fra H&M, kr 249.

Tips: Style denne med en svart, flagrende shorts og flate sandaler.

Eplegrønn linskjorte fra Arket, kr 590 (annonse).

Denne skal vi også bruke over bikinien til sommeren.

Styles med:

Perfekt hvit T-skjorte med rund hals fra &Other Stories, kr 190 (annonse).

Korte jeans med høy midje fra Ganni, kr 1890 (annonse).

Denne jeansen er perfekte å bruke til en oversized skjorte-look da det er fint å vise litt hud ved anklene som en motvekt mot den store skjorten. Et lite stylingtriks er : tenk en dose femininitet mot en dose maskulinitet.

Hvite accessoarer er et must denne sesongen, og disse pumpsenen fra Aquazurra med krystaller på hælen pynter opp ethvert antrekk. Ankelkorte jeans får nytt liv med disse til!

Pumps med krystaller fra Aquazurra/Høyer, kr 4079 (annonse).

Powered by Labrador CMS