skjønnhet

Tørrbørsting 101: Dette er fordelene

Tørrbørsting

– Gwyneth Paltrow gjør det, sier du? Da må det jo være bra …

Publisert Sist oppdatert

Når det gjelder skjønnhetsprodukter, -behandlinger, -trender (dette er de jeg tror ekstra på for 2023) og -ritualer, blir jeg ekstremt lett revet med. Hvis noen sier at de «sverger til ditt og datt», så må jeg jo teste det! Omtrent like fort som jeg blir påvirket, har jeg hatt en lei tendens til å falle av prosessen før virkningen så mye som rekker å kicke inn.

Er det derimot ett skjønnhetsrituale jeg har klart å holde vedlike over en lang periode, faktisk flere år, så er det dry brushing, eller tørrbørsting på godt norsk.

Etter å ha lest utallige artikler om fordelene ved å tørrbørste huden, og testet det lenge nok til å kunne kalle meg selv en «flittig tørrbørster», kan jeg nå dele mine erfaringer.

Fordeler med tørrbørsting

Det finnes mange fordeler ved tørrbørsting – noen godt dokumenterte, og noen ikke fullt så godt dokumenterte. For meg er de aller viktigste fordelene at 1) det føles oppkvikkende og 2) at det fjerner døde hudceller.

I tillegg sies det å bidra til økt drenasje av lymfesystemet ved at huden og dermed lymfekarene stimuleres. Summa summarum; tørrbørsting gjør godt for både kropp og sinn, og hva er vel bedre enn det?

Hvor ofte bør du tørrbørste?

Jeg tørrbørster ca. 3–4 ganger i uka, noen ganger mer og noen ganger mindre – det kan være lurt å starte med én gang i uka, for så å øke hyppigheten etter hvert.

Jeg tørrbørster med min Dr. Barbara Sturm-tørrbørste i styrken soft (shop under), som er tilpasset sensitiv hud – velg en børste som er tilpasset din hudtype.

Kjøp en tørrbørste tilpasset din hud, slik at du får de beste resultatene.

Resultater?

Tørrbørstingen har faktisk resultert i en jevnere hudtone, og jeg ser en tendens til at prikkene i huden fra hyppig barbering og inngrodde hår er minimert. I tillegg har huden fått en helt annen glød grunnet den naturlige eksfolieringen. Dette tok litt tid, så her gjelder det å være tålmodig. Tørrbørsting bidrar også til økt blodsirkulasjon, som igjen gir en oppkvikkende følelse i hele kroppen.

Tørrbørsting på 1-2-3: Slik gjør du det

1. For den oppkvikkende effekten, tørrbørst hele kroppen, med unntak av ansiktet, før du dusjer om morgenen. På denne måten skylles også de døde hudcellene av.

2. Start under føttene og jobb deg oppover mot hjertet. Bruk lange og bestemte strøk, men pass på å ikke presse for hardt mot huden – spesielt på mer sensitive deler av kroppen som mage og bryst. Ikke børst mer enn 1-2 ganger på samme sted, da huden fort kan bli rød og/eller tørr.

3. Avslutt alltid med å tilføre fuktighet til huden etter tørrbørsting – og eventuelt etter dusjen – ved bruk av en body lotion eller olje.

4. Gjenta prosessen ca. 1-2 ganger i uka, eller etter ønske – tilpass etter hud, behov og ikke minst; tid.

Shop tørrbørste:

Powered by Labrador CMS