To deilige kjøttfrie retter til deg på verdens kjøttfrie dag

Publisert Sist oppdatert

12. Juni er den internasjonale kjøttfrie dagen. Vi feirer med to deilige kjøttfrie retter.

Det konsumeres tre ganger så mye kjøtt enn det vi klarer å spise. Fokuset på at man hverken skal produsere eller kjøpe mer kjøtt enn det man klarer å spise, har blitt en hjertesak for mange. Kanskje er det på tide at vi alle innfører én kjøttfri dag en gang i uken? Det er enormt mye godt man kan spise, som ikke inneholder kjøtt. Hva med taco med kikerter eller squash-lasagne med bechamelsaus laget på mandelmelk?

Taco med kikerter og lilla søtpotet-fries:

Lilla søtpoteter har mye høyere innhold av antioksidanter og passer perfekt til den kjøttfrie mandagstacoen!

Dette trenger du:

  • 150 g gulerøtter
  • 1 avokado
  • 1 Hjertesalat
  • 1 sitron
  • 1 ts spisskummin
  • 1 ts koriander pulver
  • 1 ts five spice krydder (finnes i butikker med mat fra hele verden)
  • 1 ss solsikkeolje
  • 20 gram kokosmelk
  • 240 gram kikerter
  • 2 ts harissa krydder (chilli pasta)
  • 300 gram lilla søtpoteter
Slik gjør du: 1. Forvarm ovnen til 200 grader. 2. Skrell søtpotene og kutt i strimler. Skyll kikertene og putt i en bolle. Tilsett alt krydderet og miks sammen. 3. Plasser søtpotene på en stekeplate med bakepapir og strø over olje og hav salt. Plasser deretter kikerter på et separat stekebrett. Stek alt i ovnen i 20 minutter. Vendes litt rundt etter 10 minutter. 4. Tilsett kokosmelk i 30 ml kokende vann. Skrell gulerøtter og ha i bollen. 5. Skrell avokaodoen og knus med en gaffel og skvis juicen fra en halv sitron over avokadomosen. Smak til med salt og pepper. Del opp hjertesalaten i "skåler". 6. Fyll hjertesalat-bladene med avokadomosen, kokkosgulerøttene og den krydrede kikertblandingen. Skvis over den andre halvdelen av sitronen og server med lilla søtpotet-fries til. Squash, champignon & bechamel lasagne Her er den originale Bechamel-sausen byttet ut med mandelmelk for å få en vegansk og glutenfri versjon. Du trenger: 180 gram champignon 200 gram knuste tomater 240 gram chutney-bønner 250 ml mandelmelk 2 ss solsikkeolje 2 ss tørket italiensk-krydder (som basilikum, oregano) 300 gram squash 30 gram hasselnøtter 40 gram grønnkål 4 ss bokhvetemel 1 fedd hvitløk 1/2 ts muskatnøtt En stor håndfull bladpersille 1.Forvarm ovnen på 200 grader. 2. Finkutt champignon og grovkutt grønnkål. Finkutt persille og hasselnøtter. 3. Skjær av endene på squashen, men la skallet være på. Bruk en ostehøvel og skjær skiver av squash i lange strimler. 4. Tørk av bønnene. Varm opp en medium stor panne med 1 ss olje på middels varme og fres hvitløk, grønnkål og sopp i tre minutter. Tilsett deretter bønnene, de knuste tomatene og tørkede urter. Kok i fem minutter og smak til med salt og pepper. 5. For å lage bechamel-sausen; varm opp 1 1/2 ss olje i en medium kjele og tilsett mel. Visp kontinuerlig i 2 minutter for å koke melet. Hell i mandelmelk gradvis og kok på svak varme i ca 4-5 minutter til det tykner. Fjern fra varmen og tilsett persille og smak til med salt og pepper samt litt muskatnøtt. 6. Legg lagvis i en ildfast form squash, sopp og bønne raguen og så et lag med bechamelsaus. Obs: avslutt med bechamelsausen! Strø over kuttede hasselnøtter og resten av persillen. 7. Stekes i ovnen i 10 minutter til alt blir gyllent og lasagnen bobler. Serverers varmt og gjerne med litt salat til! Kilde: Mindfulchef.com
Powered by Labrador CMS