kultur

Ti filmer som varmer i vinterkulda

Feel-good-filmer vi trenger å se nå.

Publisert Sist oppdatert

Trenger du en liten pick-me-up i vinterkulda? Her er ti feel-good-filmer som får det til varme litt ekstra i hjerterota:

Little Women (2019)

Nyinnspillingen av Louisa May Alcotts klassiker Little Women, med Greta Gerwig i regissørstolen, er en av de beste filmene vi har sett de siste årene. Et stjernespekket ensemble med blant andre Saorsie Ronan, Florence Pugh, Emma Watson, Eliza Scanlen, Laura Dern, Timothée Chalamet og Meryl Streep gjør den ikke akkurat mindre imponerende. Vær forberedt på å felle en tåre eller ti.

Stolthet & fordom (2005)

Jane Austens klassiker Stolthet & fordom er en historie vi aldri går lei, og spesielt ikke med Keira Knightley og Matthew Macfadyen i hovedrollene som Elizabeth Bennett og Mr Darcy. En favoritt!

Les også: Åtte «skjulte» seriefavoritter på Netflix!

Life As We Know It (2010)

ELLE-favoritt Josh Duhamel og Katherine Heigl spiller to single thirty-somethings som ikke tåler trynet på hverandre, men må bli adoptivforeldre sammen når deres beste venner mister livet i en bilulykke og etterlater ansvaret for den lille babyen sin til dem. Det blir både tragi-komisk og romantisk, og veldig feel-good.

Den fabelaktige Amélie fra Montmartre (2001)

Denne franske klassikeren er en perle av en feel-good-film, med nydelig cinematografi, farger, setting og skuespillerprestasjoner. Audrey Tatou er perfekt i rollen som den underfundige og snille Amélie, som hjelper fremmede og jakter på kjærligheten blant snurrige karakterer i Paris.

Silver Linings Playbook (2012)

Da Silver Linings Playbook kom ut i 2012 ble den en umiddelbar klassiker, og sementerte stjernestatusen til hovedrolleinnehaverne Bradley Cooper og Jennifer Lawrence. En vakker kjærlighetshistorie om to sterke personligheter som sliter med sitt, men finner hverandre til tross for, og kanskje mer nøyaktig på grunn av, sine utfordringer.

Ten Years (2011)

Denne feel-good-filmen gikk kanskje litt under radaren da den kom, noe som er rart med tanke på hvor fin den er og ikke minst den stjernespekkede rollelisten: Channing Tatum, Oscar Isaac, Kate Mara, Rosario Dawson, Chris Pratt, Justin Long og Aubrey Plaza med flere. Det har gått ti år siden Jake (Channing Tatum) og vennegjengen hans gikk ut fra videregående, og det er dags for en reunion i hjembyen. Det byr på mange varme gjensyn, en god del kleine, søte og komiske situasjoner, og ikke minst varme følelser.

Les også: 3 romantiske filmer å se nå!

Almost Famous (2000)

En av tidenes beste musikkfilmer er også en søt coming-of-age-historie satt til solfylte California på 70-tallet. Regissør og manusforfatter Cameron Crowe sin delvis selvbiografiske film handler om den musikkelskende 15 år gamle William Miller (Patrick Fugit) som får i oppgave å skrive en artikkel for Rolling Stone om et up-and-coming rockeband, og får følge med gruppa på turné gjennom USA. Se opp for Kate Hudson i sin mest ikoniske rolle til nå, som groupien Penny Lane (som gir oss big time wardrobe envy, btw).

About time (2013)

Regissør og manusforfatter Richard Curtis står bak noen av filmhistoriens beste og mest ikoniske rom-coms (Fire bryllup og en gravferd, Notting Hill, Love Actually og Bridget Jones, for å nevne noen), og About Time er intet unntak. Premisset er søkt – Tim (Domhnall Gleeson) har arvet familietrekket å kunne reise tilbake i tid og endre begivenhetenes gang – men det gjør ingenting når historien og skuespillerprestasjonene er så bra som de er. Bill Nighy glitrer som alltid, og Rachel McAdams er nydelig som Tims store kjærlighet.


Booksmart (2019)

Olivia Wildes regi-debut, indie-filmen Booksmart, fikk mye buzz da den kom – og med god grunn! Filmen handler om bestevennene Molly og Amy, som er skolens smarteste og har brukt all sin tid på high school til lekser og skolearbeid. På selveste graduation day finner duoen ut at de skal leve ut high school- livet til det fulleste, og det blir litt av en kveld – både med komiske og kleine situasjoner, kjærlighetserklæringer og nyvunnen selvinnsikt.

Les også: De beste julefilmene! 

Laggies/Say When (2014)

Filmen Laggies (som også går under navnet Say When) gikk under radaren da den kom, men det er verdt å hente fram denne lille perlen igjen ettersom det er en søt historie med masse feel-good-energi. Megan (Keira Knightley) er en twentysomething som lever livet uten noen særlig retning og som går i panikkmodus når kjæresten frir helt ut av det blå. Hun treffer tilfeldigvis 16 år gamle Annika (Chloë Grace Moretz) som hun blir kompis med, og hun ender med å midlertidig flytte inn hos henne og den single pappaen hennes (Sam Rockwell).

Powered by Labrador CMS