Tacosalat

Prøv Gitte & Filips tacosalat.

Publisert Sist oppdatert

25Nå selger de ordentlige maislefser i butikk – perfekt til Gitte & Filips nydelige tacosalat. Like god på en enkel hverdag som på en fredag.

INGREDIENSER

2 kyllingfileter

1 liten gul løk

3 fedd hvitløk

1 rød chili

Salt

Cayennepepper

2 modne avokadoer

ca 2 dl raspet ost

saften fra 2 lime

1 Hjertesalat

1 pakke sorte små bønner

Tomatsalsa (Gitte & Filips absolutte favoritt er denne)

Lettrømme

Koriander

1 pakke maistortillas

Olivenolje til steking

Prøv også: Spicy ananas-taco med kylling!

TILBEREDNING

  1. Kutt maistortillas i trekanter. Stek deretter lefsene i en stor panne med en god klunk olje på middels varme i omganger, slik at ingen blir liggende oppå hverandre i pannen.
  2. Kutt løk, hvitløk og chilli. Fres dette i en annen panne i et par minutter sammen med en klunk olje, før du har i opphakket kyllingfilet.
  3. Tilsett deretter salt, cayennepepper, (smak til så det blir den styrken du vil ha) og en skvett limejuice.
  4. La kylling, løk, hvitløk, chilli og krydderet steke sammen til kyllingen er gjennomstekt.
  5. Skyll og kok de sorte bønnene i en liten kjele med litt vann.
  6. Lag guacamole ved å mose avokadoene, kryste over limejuice, og smak til med salt og pepper.
  7. Kutt salat og fordel på halvdype tallerkener.
  8. Kryst over litt limejuice og fordel tortillachips, raspet ost, bønner og kylling på hver tallerken.
  9. Legg en god skje salsa, rømme og guacamole på til slutt sammen med frisk koriander.

Server gjerne med litt ekstra limejuice, og rømme, salsa og guacamole ved siden av.

Se flere oppskrifter på bloggen til Gitte & Filip!

Powered by Labrador CMS