24 timer for meg selv

Foto: Nikoline Anundsen

Fredagsjenta har hatt litt etterlengtet me-time, og vi føler oss inspirert og uthvilt bare av å lese om det.

Publisert Sist oppdatert

Me-time: Vi trenger alle en time-out noen ganger, og ukens spalte er full av gode tips og inspirasjon til nettopp det.

Denne uken sjekket jeg inn på Grand Hotel i forbindelse med jobb. Endelig bort fra husets fire vegger som jeg er blitt litt for godt kjent under pandemien. Da taxien stoppet utenfor det herskapelige bygget midt i Karl Johan var hodet mitt kun fokusert på jobb, og å få med meg bagasjen som skulle tilsi at jeg hadde planer om å borte i langt mer enn 24 timer.

Det aller beste med å være gravid

Det som vanligvis er en av Oslos travleste gater fylt med turister, gatemusikanter, ivrige selgere av strømabonnement, demonstranter, uteliggere og folk flest var nå så stille at jeg er sikker på Kong Harald hørte gispet mitt idet Bottega-vesken min traff bakken, og alt innholdet lå spredt utover brosteinen.

Taxi-sjåføren var raskt ned på alle fire for å hjelpe meg å samle sammen alt sammen. Det er det aller beste med å være gravid! Folk er livredde for at du skal bøye deg ned og å bære. Han spurte meg flere ganger om jeg klarte å få med meg alt. Hadde det ikke vært for pandemien er jeg sikker på han hadde løftet meg opp, og båret meg inn i lobbyen.

Om det er gravidemagen, eller mangelen på mennesker det siste året, bryr jeg meg ingenting om, for servicen til både taxi-sjåfør og hotellansatte var helt upåklagelig.

Skikkelig kvalitetstid med meg selv

Jeg kjente roen senke seg allerede i heisen på vei opp til rommet, men det var ikke før jeg kom inn på rommet at jeg for alvor forsto at jeg faktisk var helt alene (sett bort fra at det bor et menneske inni meg selvfølgelig). Det er jo nettopp dette jeg har lengtet etter så utrolig lenge. Skikkelig kvalitetstid med meg selv.

Litt jobb mellom slagene føltes bare deilig fordi jeg visste at etter endt arbeidsdag kan jeg bare synke ned i badekaret, og bare være alene. Jeg bestilte room-service, booket en mom-to-be massasje.

Jeg tok meg til og med et glass alkoholfri champagne bare for stemningen sin skyld. Det var bare når jeg kikket ut vinduene, ut til et tomt Karl Johan at jeg ble minnet på at jeg faktisk bare var 15 minutter hjemmefra, inne på hotellrommet latet jeg som jeg var på helgetur til Paris.

Staycation

Å være helt alene hjemme er jeg stadig vekk, men det kan ikke sammenlignes. Hjemme er det alltid noe som skal gjøres, en klesvask som skal vaskes, skap som burde ryddes, leker som burde sorteres, eller støv som burde tørkes. Som regel er to-do listen er unnagjort når både barna og Sebastian er tilbake igjen.

En staycation gjorde så godt for både kropp og sjel, og jeg vil virkelig anbefale det på det aller varmeste. Etter pandemien er wanderlusten helt spinnvill, og jeg har drømt om å komme meg bort.

Når til og meg Karl Johan føles eksotisk, da vet du at det er lenge siden du har fått nye impulser! Jeg skal dog innrømme at dette hadde aldri skjedd hadde det ikke vært for jobb, og det er ikke alltid lett å prioritere verken tid eller penger på en staycation.

Jeg vil derfor inspirere dere til likevel å sette av litt kvalitetstid med dere selv denne helgen. Det har i hvert fall gitt meg ny motivasjon og glede.

Me-time

  • Sakte, men sikkert vil verden åpne opp igjen og forhåpentligvis bli slik vi kjenner den. Når det skjer skal vi alle stå klar, inntil videre kan du drømme deg bort i nyeste utgaven av magasin-utgaven tav ELLE. Legg bort mobilen, lag deg en deilig kopp te, rigg deg til i en godstol og la deg inspirere.
  • Ta et bad eller en lang dusj. Tenn noen stearinlys, skru lyset helt ned, finn frem dine favoritt produkter og bare nyt!
  • Selv om vi nettopp har byttet ut boots og støvletter med sneakers, klarer jeg ikke å la være å vente utålmodig på at sandal-sesongen skal sette i gang. Selv om det er ubeskrivelig deilig å fikse føttene på salong, kan man faktisk gjøre mye av jobben hjemme. Fyll en bøtte med grønnsåpevann, gi føttene et bad før du lakkerer med din favoritt neglelakk. Husk at om du skal bruke fotfil burde dette gjøres før man bader føttene, ikke etter.
  • Gjør garderoben klar for våren! Pakk bort alt av vinterklær og sett det bort. Da får man ofte mer plass i skapet, og mer oversikt over hva man har. Et ekstra pluss er at det føles litt stas hver vår, og høst når klærne pakkes frem igjen. Du kommer garantert til å glemme noen av plaggene dine, og da blir gjensynsgleden stor når du ser dem igjen. Trenger du inspirasjon til hvordan du kan rydde i skapet kan du lese en spalte hvor jeg skrev om det her.
  • Sett på din favoritt podcast, lag eller kjøp med deg noe godt å drikke, og gå en tur – gjerne en helt ny rute. Det er så fort gjort å gå de samme stiene og gatene, uten at man engang registrerer hvor man går, men noen ganger kan selv nærmiljøet overraske. Kikk rundt deg på tur, og legg merke til alle bladene og blomstene som endelig titter frem!

Jeg håper du setter av litt kvalitetstid til deg selv denne helgen!

Xx Nikoline

Powered by Labrador CMS