horoskop

Spirituell guide for 2024

Er du klar for å ta en sniktitt inn i 2024? Et orakelkort er trukket for hver av årets tolv måneder.

Publisert Sist oppdatert

Kari Opsal er ELLEs faste spirituELLE-spaltist. Hun er tidligere profesjonell snowboardkjører og arkitekt, og jobber i dag som klarsynt. Gjennom å holde kurs og veilede intuitivt hjelper hun mennesker med å forstå seg selv bedre, og til å utvikle sine egne spirituelle evner.    

Orakelkortene gir oss innsikt i de kollektive energiene som vil prege det nye året. Hvert kort er som en sniktitt inn i universets notater, et hint om hva som skjer under overflaten av livene våre. Kortene gir oss innsikt i hver måneds unike energi og essens. Benytt deg av orakelkortenes visdom på reisen din gjennom året – og få drahjelp av de kollektive energiene som farger de ulike månedene. 

Følg meg hver måned for et nytt kort. 

Januar

Utforsk mørket for å finne lys – Kanalen viser vei

Orakelkort: Kanalen

Januar bringer med seg en energi av oppvåkning og transformasjon. Men før vi kan se klart, inviteres vi inn i mørket – på en reise der vi kalles til å utforske vårt indre landskap. Orakelkortet Kanalen hvisker: ”Se innover før du ser utover.” Hemmeligheten avsløres i dypet av deg selv; ved å modig se innover, vil du transformere måten du ser omverdenen på. 

Kanalen er en påminnelse om at når du kobler deg på ditt indre, så kan en strøm av visdom og klarhet strømme gjennom deg. Bruk de mørkeste dagene av året til å finne din egen indre visdom, og til å utvikle dine intuitive og spirituelle sider. Kanskje har du allerede gode rutiner i din egen spirtituelle praksis.

Dersom du er i ferd med å begi deg ut på den spirituelle reisen for første gang, er dette en invitasjon til å omfavne og utforske videre. Selv om januar kan virke som en tid der mye dreier seg om indre refleksjon, kan den vise seg å bli en av de mest ekspansive og transformative månedene av året. Ved å dedikere tid til å utforske det indre landskapet ditt nå, vil du finne en klarhet som vil veilede deg gjennom resten av året. 

Les også: Månedshoroskopet for mars. 

Februar

Finn din egen rytme - Lær av Bjørnen

Orakelkort: Bjørnen

Februar kommer snikende på oss, omtrent før vi rekker å innse at et nytt år er i gang. Plutselig er den her, med en tilsynelatende lite engasjerende energi - som om februar er farget av hverdagens monotoni. Men ikke la deg lure! Orakelkortet Bjørnen minner oss på viktigheten av å lytte til vår egen rytme i hverdagen og skape vår egen melodi - det er nemlig det som bidrar til den vakre harmonien i det kollektive. 

Akkurat som hvert instrument i et storslått orkester, trenger din unike rytme å følge sine egne noter. Benytt deg av denne energien og ta ansvar for hvordan du legger opp din egen hverdag. Hvor fantastisk er ikke livet når du virkelig følger ditt eget tempo? Å leve på denne måten krever at du kjenner deg selv godt. Lytt til kroppen og intuisjonen. Kjenn etter hvordan din unike livskraft ønsker å uttrykkes, og reflekter over hvor i livet du kanskje følger noen andres takt. 

Kanskje vil du være tjent med å sette tydeligere grenser, eller gi deg selv nok tid til hvile før kroppen krever det. Husk, ingen andre enn du selv har makten til å sette takten i ditt liv - selv om det muligens kan virke slik noen ganger. 

Les også: Det store årshoroskopet. 

Mars

En ny balanse – Vekten veileder deg

Orakelkort: Vekten

I mars, når vårens knopper og spirer begynner å titte frem, blir Vekten-kortet et symbol på økende balanse og harmoni. Dette er tiden for å reflektere over de grepene som har ledet deg mot en mer behagelig balanse, enten i din daglige rutine eller i ditt indre. 

Gjorde du justeringer i februar, viser dette kortet at tiltakene du gjorde har båret frukter. Men det er viktig å huske at denne balansen ikke er funnet gjennom å sammenligne deg med andre. Du er unik, med dine spesielle kvaliteter og evner. 

Mars inviterer til å dykke dypere inn i din egenart. Det er en måned for å fortsette å lytte til din indre stemme og finne en balanse i hverdagen som føles bra for deg. Denne måneden gir deg muligheten til å legge grunnlaget for en hverdag som føles enda bedre enn før, ved å lytte til din indre stemme og finne den balansen i hverdagen som føles mest genuin for deg.

Her kan du lese alle spaltene til Kari Opsal. 

Powered by Labrador CMS