livsstil

Tid for wellness

Foto: Alex Bertha

Sju wellness resorts og spa-opplevelser som er verdt å få med seg.

Publisert

«Lokale»

Ærverdige Hotell Britannia i Trondheim har en nydelig spa-avdelig som tilbyr et bredt utvalg behandlinger, i tillegg til oppvarmet basseng, iskulp og et 200 kvm stort og velutstyrt treningsrom. Vi anbefaler Afternoon Tea & Spa, for så å avslutte dagen med en middag i Speilsalen, som til og med har en stjerne i Michelin-guiden.

Midt i Trondheim ligger nyoppussede 5-stjerners Britannia Hotel med sine 257 rom, 4 restauranter, vinbar og spa.
Britannia Hotel

Sommerro Hotel i Oslo – i all sin art deco-prakt – er en destinasjon i seg selv, med blant annet egen handlegate, flotte restauranter, takterrasse, nattklubb og kino. Innlemmet i hotellet er også Vestkantbadet. Det tidligere offentlige badet har blitt nøye restaurert og oppgradert og har gjenoppstått som et velvære-paradis med en rekke behandlings-rom, romersk bad, sauna, treningsrom og basseng.

Sommerro Hotel

15 minutter med bil utenfor Oslo ligger The Well. Dette spahotellet tar virkelig wellness på alvor; her kan du velge og vrake blant 11 ulike bassenger, 15 forskjellige saunaer og dampbad og over 100 dusjer, i tillegg til fossefall, japansk badehus med onsen, hamam og rhassoul.

The Well

Budsjettvennlige

Like ved Göteborg finner du en liten bit av The Hamptons i Sverige. Falkenberg Strandbad er meget mulig Sveriges beste «pool- og resort spa» der det ligger rett på den hvite stranden med egen beach club, basseng, champagne-boblebad, sauna, orangeri, bistro, barer, restauranter og så klart en rekke lekre spa-ritualer som hamam og is-skrubb.

Falkenberg Strandbad

Det tidligere sanatoriumet, staselige Hotel Vejlefjord ligger vakkert og landlig til ikke langt unna Billund i Danmark. Hotellet ser ut som et slott, og har store panoramavinduer mot bøkeskogen. Her er det både termisk bad, med blant annet ild-bad, is-bad, skogsbad og aroma-bad, og thalasso-bad med saltsauna, og de har en rekke spesialbehandlinger på menyen.

Hotell Vejlefjord

Les ogå: Den store wellness-reisen

High-end

Luksushotellgruppen Six Senses åpnet hele fire nye resorts i 2022 som garantert holder like høy standard som sine søsterhoteller verden over: Et restaurert palazzo i Roma, en chalet-opplevelse i Sveits, en egen øy i Maldivene og en oasis i ørkenen i Saudi Arabia. Vi tar gjerne turen innom dem, men høyest på listen står en tur til Six Senses Douro Valley i Portugal og deres ulike retreats og workhops. Her kan du drive med vannsport, seiling, fjellklatring, rappellering, kokkekurs, vinsmaking og malekurs – i tillegg til mange ulike wellness-behandlinger som fargeterapi, kryoterapi, alkymi og skogsbad.

Six Senses Douro Valley

Sveits er viden kjent for sine luksuriøse spa-hoteller, og grandiose The Dolder Grand i Zürich er intet unntak. Her tilbyr de alt du kan tenke deg av spafasiliteter, som kjønnsdelte spa-avdelinger, dampbad, saunaer, basseng og sanatorium, i tillegg til en imponerende meny av behandlinger og ritualer.

The Dodler Grand
Powered by Labrador CMS