skjønnhet

Slik unngår du gnagsår på 17. mai

Dette er triksene du trenger før den store dagen.

Publisert Sist oppdatert

Har du kjøpt deg nye sko til 17. mai? Eller kanskje du gruer deg til å gå med bunadskoene som tar livet av føttene dine hvert eneste år?

Har du forresten kjolen klar? Her er noen av våre favoritter til 17. mai.

Gnagsår kan potensielt ødelegge en veldig fin dag eller kveld, og når det først har oppstått er det vanskelig å tenke på noe annet. Vi har samlet noen triks for å unngå gnagsår i bunadsko på 17. mai, og noen hjelpemidler man kan ty til om «uhellet» allerede er ute.

Slik inngår du gnagsår på 17. mai

  1. Hvis du har kjøpt deg nye sko – enten det er høye hæler, loafers eller bunadsko – er et godt tips å gå dem inn før de skal brukes over en lengre periode (for eksempel på 17. mai). Ta de på og gå rundt med de hjemme i noen dager, slik at de «gås inn» litt. Er skoene laget av skinn, kan en våte sokker brukes i skoene for at de skal formes etter føttene. Det er smart å gjøre dette i god tid før et arrangement, slik at du ikke risikerer å måtte gå med våte sko.
  2. På selve dagen kan det være lurt å forberede seg, slik at man unngår gnagsår. Hvis skoene er helt nye, kan det være lurt å beskytte huden på føttene ved å teipe hælene med en sportstape, spraye på en beskyttende spray eller smøre på gnagsårstift (finnes på apotek og skobutikker).

3. Ha alltid gnagsårplaster i veska, i tilfelle uhellet skulle være ute og du går gnagsår. Det finnes mange typer gnagsårplaster, men kjøp gjerne en pakke med ulike typer, i tilfelle gnagsår oppstår på ulike deler av foten. Denne fra Compeed, kan være et smart alternativ.

4. For å unngå såre føtter på dager som 17. mai, kan det være en god idé å legge inn avlastende såler i skoene. Dette gjelder uansett hvordan sko du skal gå med, men kanskje spesielt høye hæler. Fotputer av gelé som legges foran i skoen, er genial å bruke for å redusere trykket på forfoten.

Med disse triksene håper vi at du og føttene dine får en nydelig 17. mai!

Powered by Labrador CMS