Slik blir du kvitt «puffy eyes»

3 tips for å bli kvitt hevelse rundt øynene.

Publisert Sist oppdatert

Silvany Bricen er skjønnhetsskribent, og sammen med livsstilscoach Hedda Brodtkorb står hun bak Norges gladeste velværepodkast, Hey Babe! I podkasten forsker og deler de på alt de kan innen skjønnhet, velvære og motivasjon. Sjekk ut deres Instagram og podkast for masse spennende og inspirerende innhold.

Det er lite som er så kjedelig som å oppdage store hevelser rundt øynene – selv ikke den beste sminken kan fikse store poser under øyene.

Det kan være mange årsaker til at du får hovne øyne AKA puffy eyes. Allergi kan være én grunn, og da er det selvfølgelig viktig å få riktig behandling etter råd fra en lege.

Men – om puffy eyes kommer over natten, og om ikke er normalt for deg, kan det skyldes noe så enkelt som en deilig sushimiddag, med inntak av litt for mye salt (soyasaus).

Sene sommernetter (med digge drinker, som også bidrar til dehydrering og søvnforstyrrelser) med lite søvn, eller verre – gråting som følge av kjærlighetssorg – kan også være årsaken til hovne øyne.

Så hva skal man gjøre når man opp etter en kveld med litt for mye drikke, nattmat og kanskje litt gråting på toppen av det?

Under finner du 3 tips som kan hjelpe, og forhåpentligvis vil redusere hevelsen litt.

Rens skånsomt

Om du har rester av øyensminken, ser øynene kanskje verre ut enn de er. Rens og få bort ALL sminken – men skånsomt, og unngå å «dra» over. Kanskje rensevannet Micellar Water fra Löwengrip kan hjelpe. Produktet er er vann med små oljepartikler som løsner opp sminke. Når du fjerner sminken, press bommullspadsen forsiktig fra midten og ut.

Löwengrip Clean & Calm Micellar Water, kr 160 (annonse).

Drener vekk vannet med roller eller massasje

Mange øyekremer og serum inneholder koffein, som trekker huden sammen, men – de drenerer derimot ikke vannet så mye som vi kanskje skulle ønske.

Eyerollers – gjerne med ren hyaluronsyre – tilfører huden fuktigheten, samtidig som de kjøler ned huden rundt øynene. Det du kan gjøre er å forsiktig presse på posene under øynene med fingertuppene fra midten og ut på ørene. Dette for å flytte vannet som er oppsamlet. Fortsett ned på siden av halsen.

Evolve Hyaluronic Eye Complex, kr 249 (annonse).

Spis mye grønnsaker

For mye alkohol, sukker og dårlig mat gir ikke mindre poser under øynene. Selv om pizza, pasta og annen fast food er litt mer fristende enn sunne salater når helgen kommer, så trenger kroppen din (og nyrene) sunne grønnsaker. Nyrene dine hjelper kroppen med å kvitte seg med toksiner kroppen ikke trenger.

Hva med en salat ved siden av pizzaen, eller hva med å drikke en grønn juice til frokost hver helg?

Juicer fra Phillips, kr 3729 (annonse).

// Silvany, Hey Babe Podcast!

Få flere beauty og velvære tips fra Hedda og Silvany bak Norges enste rendyrkede velværepodcast HeyBabe! Podkast som kommer med nye episoder hver tirsdag.

Hedda Brodtkorb og Silvany Bricen

Powered by Labrador CMS