ANNONSE

5. november, 2020

Ingrediensene og produktene som hjelper mot tørr, rød og sensitiv vinterhud

I denne spalten får du alt du trenger å vite om hud og hudhelse - presentert av Skincitys egne hudterapeuter.

Skincity hudspalte:  

I annonsesamarbeid med Skincity

Vi er så stolte over å kunne introdusere en helt ny hudspalte her på ELLE.no, i samarbeid med Skincity, som er en online hudpleieklinikk.

De kommende månedene vil du få alt du trenger å vite om hud og hudhelse – presentert av Skincitys egne hudterapeuter.

Skincity.com tilbyr alt fra skreddersydde hudpleierutiner til kostnadsfri rådgivning over mail, chat eller telefon, og her finner du virkelig alle de beautyproduktene du trenger til din hud!

Skincity hudspalte

Produkter for tørr vinterhud

I denne spalten har vi stilt Skincitys hudterapeut Sunniva Grane alle spørsmålene vi har rundt tørr vinterhud, og heldigvis ser det ut til at man med de riktige ingrediensene, produktene og rutinene kan vinke farvel til sesongens mest irriterende skjønnhetsproblem.

Ingrediensene og produktene som hjelper mot tørr, rød og sensitiv vinterhud

Hva er grunnen til at mange får tørr, rød og irritert hud om vinteren?

– Kombinasjonen kald luft utendørs og varm og tørr luft innendørs trekker den viktige fuktigheten ut av huden, og dette er selve oppskriften på en tørr og irritert hud.

Uten nok fukt i form av vann og næring havner huden i ubalanse, og dette kan vise seg i form av stramhet, flassende hud, rødhet, irritasjon og kviser. Det er derfor viktig å tilføre masse fukt og næring, for å unngå den typiske vinterhuden.

Bør man ha ulike hudpleierutiner om vinteren og om sommeren, om man sliter med dette?

– Man må ikke nødvendigvis bytte ut hele hudpleierutinen, men dersom man opplever at huden endrer seg i overgangen mellom sommer og høst, er det lurt å bytte ut eller legge til noen få enkeltprodukter.

På den måten kan man forebygge og sørge for at huden holdes i balanse, slik at man enkelt kan slippe unna uønskede kviseutbrudd, rødhet og flassende hud!

Er det noen spesielle ingredienser eller type produkter (eks. oljer, fete kremer etc) man burde bruke om man sliter med tørr og irritert vinterhud?

– Akkurat hvilke ingredienser eller produkter man bør legge til i hudpleierutinen avhenger av hudtype og hudtilstand, men generelt bør man fokusere mer på beroligende og fuktgivende produkter!

Phyto Corrective Serum fra SkinCeuticals er et beroligende og dypt fuktgivende serum som passer alle hudtyper, men er spesielt fint for en litt sensitiv hud eller en hud med kviser.

Har man en fetere hudtype kan det være nok å legge til et fuktserum i rutinen, som både gir fukt der og da, men som også kan styrke huden.

Har man en dehydrert hud, altså en hud som generelt trenger litt ekstra fuktighet, bør man legge til et fuktserum som kan jobbe i dybden.

Obagi Hydrate Luxe fra Obagi Medical er en litt rikere fuktighetskrem som kapsler inn fuktigheten for å motvirke fukttap.

Triple Lipid Restore 2:4:2 fra SkinCeuticals er en fyldig og rik fuktighetskrem fylt med pleiende fettsyrer, perfekt for en tørr eller moden hud.

Du bør også investere i en rikere fuktighetskrem som kan beskytte huden på overflaten og dermed hjelper til med å holde fukten inne i huden.

Barrier Building Second Concentrate fra SKINCITY skincare er et oljeserum fylt med vegetabilske oljer som både styrker og beskytter hudens viktige barriere.

Dersom man har en tørr hudtype, altså en hud som trenger mer oljer og næring, så er ofte vinteren ekstra tøff, og da bør man legge til en næringsgivende olje og en skikkelig rik nattkrem, som virkelig kan beskytte hudens barriere og tilføre pleie.

Super Hydrate Overnight Mask fra Paula’s Choice er en herlig fuktgivende gele-maske som er laget spesielt for å brukes mens man sover!

Et enkelt tips som passer alle, er å bytte ut nattkremen med en fuktgivende nattmaske et par ganger i uken, for å få en boost av fuktighet!

Er det noen produkter man bør unngå?

– For å unngå å stresse en vinterhud i ubalanse kan det være lurt å legge bort de sterkeste syrene, men for mange kan det være veldig positivt å få bort de gamle hudcellene på hudoverflaten, slik at de fuktgivende og næringsfulle produktene man påfører faktisk får maksimal effekt!

Papaya Enzyme Peel fra Elemis er en mild peeling som på 10-15 minutter løser opp gamle hudceller og får frem ny glød.

Men bruk da en mild peeling, som f.eks en enzympeeling, heller enn den typiske skrubben.

Cream Cleanser fra iS Clinical er en supermild rensekrem som også kan brukes uten vann, for en ekstra skånsom rengjøring.

Et annet råd er å holde seg til en herlig rensekrem på vinteren, siden den gjerne er mildere mot huden enn en gelerens eller et renseskum!

Det kan være vanskelig å få sminken til å sitte fint når man har tørr hud – har dere noen råd til dette?

– Når huden er tørr og flasser kan det nesten føles som at huden «spiser opp» sminken, og for å unngå dette må man starte med et godt grunnlag!

En mild peeling er essensielt for å unngå at sminken setter seg på områder hvor huden flasser, og lager et jevnere underlag. Flere tynne lag med fuktighet er bedre enn å påføre en tykkere krem – så legg gjerne en fukttoner og et fuktserum først, og følg så opp med en litt rikere fuktighetskrem slik at huden er «mettet» på fukt.

Ved å legge en oljeprimer under foundation får man et kjempefint glødende underlag, og eliminerer tørre partier.

Boost Peptide Mist fra Osmosis er en superaktiv fuktmist som er beriket med peptider og antioksidanter, for å maksimere effekten av produktene som er påført tidligere, og for å beskytte mot frie radikaler.

Å ha en fuktspray i håndvesken, er også et fint tips for å friske opp og fukte huden i løpet av dagen eller kvelden!

Også kroppen blir fortere tørr og ru om vinteren – hva kan man gjøre for å forbedre det?

Lavender Body Scrub fra Kiehl’s er en effektiv kroppskrubb med lavendel, kamille og aloe vera.

– Sørg for å bruke en god skrubb et par ganger i uken, for å få bort alle gamle hudceller og for å få opp sirkulasjonen i huden!

Body Brush Soft fra Dr. Barbara Sturm er en mykere tørrbørste som man børster over kroppen før dusj, for å få sirkulasjonen i kroppen i gang.

Bruk gjerne en tørrbørste som virkelig får sirkulasjonen i gang og etterlater huden myk og jevn!

Sweet Almond Shower Oil fra SKINCITY skincare er en herlig dusjolje som masséres over huden i dusjen, eller som kan brukes i badekaret som et mer skånsomt alternativ til dusjsåpe.

For å holde hudens fuktnivå på topp bør man korte ned på tiden i den varme dusjen, og gjerne bytte ut dusjsåpen med en snillere dusjolje!

Souffle Body Creme fra Laura Mercier er en herlig kroppskrem som etterlater huden med en søt duft av creme brulee.

Helst bør man også smøre seg inn med en deilig bodylotion daglig – og da gjerne påføre denne mens huden fortsatt er fuktig etter dusjen. På den måten låser man inn fukt i huden!

Bee Lovely All Over Balm fra Neal’s Yard Remedies er en herlig balm med duft av appelsin som er perfekt for å smøre over tørre områder på kvelden.

Et siste tips er å ha en rik kroppsbalm på nattbordet, som smører over tørre områder som knær, albuer, hæler og hender før man legger seg.

Skincity.com kan du få gratis rådgivning av Skincitys egne hudterapeuter, og du velger selv om du vil sende en mail, chatte eller ringe!

Lyst på en gratis hudanalyse av din hud? Ta en gratis hudtest her!

Relatert