kultur

Serien du må se nå

Daisy Jones and The Six.

Gjør deg klar for musikk, intriger og herlig 70-tallstyling. Daisy Jones & The Six er her!

Publisert
Daisy Jones and The Six.

3. mars kommer endelig første episode i serien Daisy Jones & The Six på Amazon Prime. Serien er basert på boksuksessen ved samme navn av forfatter Taylor Jenkins Reid (du kan kjøpe boka her), og handler om det fiktive 70-talls-bandet Daisy Jones & The Six og deres vei til stjernestatus.

Karakterene og historien er i følge forfatteren løst basert på bandet Fleetwood Mac. Da Jenkins Reid var tretten år gammel så hun tilfeldigvis The Dance, Fleetwood Macs gjenforeningsshow, på MTV. På et tidspunkt i den to timer lange musikkspesialen er det kun vokalist Stevie Nicks og gitarist Lindsey Buckingham på scenen mens de framfører sangen Landslide (en hit som skjøt dem opp på stjernehimmelen i 1975).

Fleetwood Mac: Landslide

For trettenårige Jenkins Reid er kjemien mellom Nicks og Buckingham ut av denne verden – hun forstår instinktivt at disse to menneskene er forelsket – og det tandre øyeblikket mellom de to på scenen er det om inspirerer forfatteren til å skrive boka Daisy Jones & The Six tjue år senere. Det produksjonsselskapet til Reese Witherspoon, Hello Sunshine, som har produsert serien for Amazon Prime.

Riley Keough som Daisy Jones.

Serien handler om det ikoniske 70-tallsbandet Daisy Jones & The Six, veien til superstjernestatus og det lidenskapelige og kompliserte forholdet mellom de to frontfigurene Daisy Jones og Billy Dunne. Etter en utsolgt konsert på Soldier Field stadion i Chicago – på høyden av karrieren – løses bandet plutselig opp. Flere år senere blir bandmedlemmene enige om å fortelle hvorfor.

Sam Claflin (Billy) og Camila Morrone (Camila).

Serien har et stjernespekket ensemble: Riley Keough spiller tittelhovedrollen som Daisy Jones, og Sam Claflin spiller Billy Dunne. Camila Morrone spiller kona til Billy, og de øvrige band-medlemmene spilles av Suki Waterhouse, Will Harrison, Josh Whitehouse og Sebastian Chachon.

Riley Keough og Sam Claflin i Daisy Jones and The Six.

Vi gleder oss til misunnelsesverdig hår (hello Riley Keoughs pannelugg), herlig 70-talls-styling og massevis drama og intriger!

De første tre episodene har premiere 3. mars, og det kommer en ny episode hver fredag fram til 24. mars. Du finner serien her.

Sam Claflin som Billy Dunne i Daisy Jones and The Six.

Les også filmene vi gleder oss til i 2023!

Powered by Labrador CMS