kultur

Q&A med snowboarder og verdensmester Chloe Kim

Den amerikanske verdensmesteren om snowboard, nervøsitet og skjønnhetstips.

Publisert Sist oppdatert

Alle som har sett Chloe Kim i bakken kan skrive under på at hun virkelig flyr! Det er derfor ingen overraskelse at den yngste verdensmesteren i snowboard er håndplukket til å bli med i det nye teamet Breitling 'All-Star Squad'. Møt en ekte rekordbryter!@

Chloe Kim har aldri vært redd for å falle (hun reiser seg!), og heller ikke for å be om mat midt under en pressekonferanse ... Enda mindre er hun redd for utrolige triks, spinn og flips.

Som 4-åring satte faren henne på et snowboard, som 6-åring gjennomførte hun sin første konkurranse, som 7-åring vant hun junior-NM. Som 15-åring deltok Kim i Youth Olympic Games (YOG) på Lillehammer, og vant to gullmedaljer. I Aspen ble hun den yngste snowboardkjøreren og den yngste half-pipe olympiske snowboardmesteren ved Pyeongchang vinter-OL (2018).

I dag, i en alder av 22, har hun samlet to OL-gull, to verdenstitler, seks gullmedaljer på X-Games og to verdenscuptitler under beltet.

Kim er entusiastisk, engasjerende og engasjert i miljø og veldedighet, og har også en forkjærlighet for mote, klokker, sminke, K-Pop, fester med venner ... Nylig tilsto hun at hun blant annet ser mye på Netflix.

Les Q&A med Chloe Kim under, og bli bedre kjent med verdensmesteren.

Q&A med Chloe Kim:

Fra Korea til USA, hva er bakgrunnen din?

– Min bakgrunn er over alt. Jeg er født og oppvokst i California (Kims foreldre emigrerte fra Korea og møttes i Sveits, da de begge jobbet for reisebyråer. De endte opp i Sør-California, hvor de oppdro sine tre døtre). Jeg bodde faktisk i Genève, Sveits, i et par år. Så jeg begynte å reise verden rundt i ung alder og kunne konkurrere.

Som 17-åring ble du den yngste halfpipe-olympiske snowboardmesteren ved vinter-OL 2018 i Pyeongchang. Hvordan oppdaget du half-pipe?

– Jeg hatet faktisk halfpipe da jeg først oppdaget det. Det var skummelt og jeg var ikke god til det. Men det var fordi Mountain High, der jeg begynte å kjøre snowboard, egentlig ikke hadde en stor 22-fots halvpipe i konkurransestil. Jeg fikk egentlig aldri oppleve halfpipe snowboard før jeg faktisk var i Sveits. Da var min første internasjonale konkurranse i en 22-fots halfpipe i Laax, for European Open. Jeg vant Junior Jam, og så sa jeg «Å, dette er gøy». Så fortsatte jeg og trente og nå elsker jeg det!

Du har samarbeidet med BetterUp-plattformen som fokuserer på "mental fitness", "For å styrke sinnet ditt, på samme måte som du gjør kroppen din".

– Det BetterUp gjør er utrolig. Psykisk helse er så viktig. Jeg tror egentlig ikke jeg ga min mentale helse den nødvendige oppmerksomheten før de siste par årene (hun ble utbrent før pandemien). Jeg skjønte ikke hvor mange mennesker det påvirket, og jeg trodde det bare var meg. Men da Simone Biles, Naomi Osaka og alle disse utrolige idrettsutøverne begynte å snakke om deres mentale helse, om hva deres utfordringer og kamp er, oppmuntret det meg til å gjøre det samme. Det fikk meg til å føle at jeg ikke var den eneste som gikk gjennom dette, og at jeg ikke burde skamme meg. I det øyeblikket det skjedde begynte jeg å prioritere min mentale helse og jeg fortsatte å spre dette positive budskapet. Jeg møtte også prins Harry (som er deres Chief Impact Officer) - noe som var veldig kult.

Hvem støtter deg følelsesmessig?

– Faren min. Selv under OL ble jeg så nervøs før at jeg ringte faren min umiddelbart som "Hjelp!" og han sa: "Du har dette, du har det bra, ikke bekymre deg!". Han var treneren min til jeg var 13, han lærte meg alt.

Du er en del av et nytt team, Breitling 'all-star squad'. Hvordan startet dette samarbeidet?

– Jeg har jobbet med Breitling i noen år nå, og i begynnelsen sa de at de ville elske å sette meg i en "all-star squad" – med Erling Haaland, Giannis Antetokounmpo (basketballspiller), og Trevor Lawrence (amerikansk fotballspiller) – og så skjedde det plutselig! Det er kjempebra at vi får samarbeide med andre idrettsutøvere og bli denne supertroppen.

Hva synes du om kvinners posisjon i idretten i dag? – Det er utrolig hvor langt vi har kommet som kvinner og hvordan vi endelig får den anerkjennelsen vi fortjener. Det har vært så mange utrolig kraftige kvinnelige idrettsutøvere som har drevet denne progressive bevegelsen. Så jeg er veldig stolt over å være en del av denne endringen. Det kommer mye bra ut av det.
Hva er ditt forhold til mote? – Jeg elsker mote! Jeg vokste opp i LA, så jeg føler at jeg alltid har vært omgitt av det. Hvilke råd vil du gi til unge mennesker som ønsker å følge din vei? – Gi aldri opp og vær positiv, noe som er så banalt, men det er sant. Det er grunnlaget for hvorfor jeg er der jeg er nå! Hva er din oppfatning av tid? – Jeg er definitivt en som liker å være i tide eller litt for tidlig ute.

Tips og triks fra Chloe:

En skjønnhetshemmelighet for å overvinne kulden? – Jeg trenger den mest fuktighetsgivende fuktighetskremen du kan finne. Akkurat nå bruker jeg faktisk Tatcha, som har vært et av favorittmerkene mine i lang tid – Dewy Skin Cream. Den ultimate måten å behandle kroppen på etter trening? – Jeg går rett til fysioterapi fordi det meste av tiden etter trening er det små skader som må behandles umiddelbart. Jeg drar også på en liten restitusjonsjoggetur, og så går jeg på spa. Jeg elsker også å få massasje. Hvordan takle stress før en stor dag, som OL? – Den beste måten å slappe av på er å bare snakke med familien og vennene mine, så jeg var bare på FaceTime med alle. Ditt hemmelige våpen i bakken? – Musikk! Når jeg kjører snowboard, hører jeg på rap. Hvis du ser meg på fjellet og du prøver å snakke til meg, kan jeg sannsynligvis ikke høre deg fordi det er hvor høyt volumet mitt er – det bare sprenger i ørene mine!
Powered by Labrador CMS