Vanskelig for å sove? Da bør du og partneren din prøve dette...

Foto: JayMantri fra Pixabay

Det er virkelig ikke mye som skal til!

Publisert Sist oppdatert

Selv om du tilhører de som sovner så fort du legger hodet på puta, har du ingenting å tape på å prøve dette søvntrikset.

For uansett om det gjør at du sover bedre eller ikke, kommer det definitivt til å være en investering for forholdet.

Å telle sauer, drikke varm melk før du legger deg eller unngå kaffe etter klokken fem på ettermiddagen...

Triksene for å få sove er mange, og alt fungerer så klart ikke på alle.

Det viktigste er at du finner det som passer for deg, uansett om det er et gammelt kjerringråd som har vært der i generasjoner eller noe som er mer vitenskapelig forankret.

For en tid tilbake gjorde psykologer på Gonzaga University i Washington i USA en undersøkelse på hvordan kommunikasjonen i et parforhold påvirker hvordan du har det - og de kunne da se en tydelig sammenheng mellom søvn og hvordan vi kommuniserer.

Ytterligere et søvntriks har altså sett dagens lys - og det herlige med dette er at det samtidig også styrker forholdet.

Slik får du sove bedre

I 32 dager fulgte forskerne 162 par og deres daglige rutiner.

Deltagerne måtte svare på ulike spørsmål, blant annet hva som var det beste som hadde skjedd dem i løpet av dagen og om de hadde valgt å fortelle denne informasjonen videre til sin partner.

Parene måtte svare på hvordan de opplevde samtalen de i så fall hadde hatt med hverandre, samt fortelle hvordan de så på ensomhet og intimitet, og hvor bra de hadde sovet kvelden før.

Forskerne kunne tydelig se at de dagene deltagerne delte gode nyheter med sin partner – og delte gleden sammen – sovnet de fortere og sov bedre, enn de dagene de følte at partneren ikke var like interessert i hva som hadde skjedd med dem. Forskerne kunne også se at et støttende ansvar fra partneren førte til at deltagerne følte seg mindre ensom og hadde mer lyst på intimitet.

Har du og din partner som vane å dele positive nyheter for hverandre før leggetid, er sjansen altså stor for at dere også får sove bedre.

Det hele avhenger dog av at dere er glade i hverandre, lytter nysgjerrig og er engasjert i partneren - ellers gjør det ingen nytte.

Saken er fra ELLE.se

Powered by Labrador CMS