På badet med Helene Svabø

Vi har tatt en titt på baderomshyllen til podcasteren og forfatteren Helene Svabø. Hun sverger til en primer som gir «dewy» hud og hennes beste «glow» tips er en aldri så liten...orgasme!

Publisert Sist oppdatert

På badet med Helene Svabø: Vi elsker å ta en titt i baderomshyllen til jenter vi digger, for litt ekstra inspirasjon og tips. Vi har tidligere vært på besøk hos Anne Line Leonthin, Rikke Krefting, Erica Mathiesen, Lea Meyer og Radical Broccoli. Denne uken er det Podcasteren, forfatteren og «influhelseren», Helene Svabø vi stjeler noen tips fra!

Helene driver podcasten Femihelse, sammen med co-host Sigrun Stenseth, og de har også skrevet boken med samme tittel. Podcasten tar for seg kvinnehelse fra A til Å, og de har nå sluppet over 100 episoder. Til daglig er hun Head of Marketing i en tech- start up, og elsker skjønnhetsprodukter som gir tonnevis av glød. Her er hennes tips!

Hvordan ser din hudrutine ut?

– Jeg har gått fra “sove med sminke og dra det av med en sminkeserviett” kind of girl, til nå og faktisk rense huden både morgen og kveld og påføre ulike kremer, serumer og diverse masker. Variert etter hvilken tid på døgnet, og hvilken årstid det er. Det hadde jeg ikke trodd om meg selv da jeg var 25, men det er vel rynke-angsten som gjør at jeg bruker alt for mye penger på “selvpleie”. Fordi det fortjener jeg jo, hehe! – Nattkremen jeg bruker akkurat nå er fra Overnight Transformation Complex fra Exuviance , noen ganger legger jeg masken Anti-pollution Renewal Mask under. På dagtid bruker jeg først C vitamin serum 10% fra Obagi, så en dagkrem fra Origins. Føler jeg meg fancy - sprayer jeg på en dusj med ansiktmisten Pommist fra Jane Iredale. – Jeg passer også på å tilføre huden ekstra fuktighet når det er kaldt eller tørt ute med Avène Hydrance Intense Serum eller masken fra samme merke. Så kjennes det ikke ut som at ansiktet skal sprekke opp. Om sommeren har jeg alltid ekstra høy SPF på. En ekstra ting er at ca annen hver uke bruker jeg også Obagi Medical Profession C Mask, som både skrubber og peeler. Den er veldig fresh, og svir såpass at den må jo funke for noe!

Hvilke tre produkter kan du ikke leve uten?

– Jeg elsker Professional C serum fra Obagi, den føler jeg gir huden en deilig glød, strammer litt opp og gjøre at jeg ser mer våken ut. – Dagkremen jeg bruker er et kupp fra taxfree som jeg begynte å bruke for mange år siden og er fra Origins, der variere jeg mellom de som heter Ginzing og Vitazing. Begge har SPF, som jo sparer meg for flerfoldige sekunder hver morgen, og er litt tinted så de har en lett dekkende effekt. Best av alt: de koster ikke skjorta! – Til slutt har jeg blitt helt avhengig av Camilla Pihl sin Glow Primer & Liquid Highlighter. Den gir en liten glød, er god i konsistensen og gjøre at mineralpudder sitter bedre. Perfekt også før trening eller når du ikke vil sminke deg, men allikevel freshe deg litt opp.

Helene elsker produkter som gir henne ekstra glød!

Har du en signaturduft?

– Egentlig ikke, jeg liker å bytte litt på, men Dapper i Nordre gate i Oslo selger en serie med parfymer, Bon Parfumeur, som jeg har lagt min elsk på. – Fordi de har søndagsåpent er parfymeshopping en koselig ting å gjøre om jeg bare tusler litt rundt. Den jeg bruker nå er nummer 003 med lukt av yuzu, blomster og litt gress, faktisk. Den er unisex, og det synes jeg er så sexy.

Hva er ditt hemmelige beautytriks?

– Jeg tenker at skjønnhet og utstråling kan handle mye om hvordan man har det. Så jeg prøver å ta godt vare på meg selv. Passe på at basicen er der som å sove nok, drikke mye vann, spise balansert, og være takknemlig for alt det jeg har og alt det jeg har fått til. Dette er jo lettere sagt enn gjort, men en dag av gangen. Åja, en ting til: man skal aldri glemme at det ikke er dumt å investere i et godt sexleketøy/god sexpartner - en orgasme gir jo kanskje den beste glowen!

Og til slutt, hva er skjønnhet for deg og har det forandret seg gjennom covid?

– Skjønnhet for meg er omsorg og kjærlighet for mennesker, dyr, planter og blomster. Man er kanskje på sitt fineste når man smiler til noen man er glad i. Under covid har jeg gått igjennom et samlivsbrudd, byttet jobb to ganger, kjent mye på ensomhet og kanskje derfor vært for fokusert på utseende, mat og trening. Ting jeg har følt jeg kan kontrollere, og jeg har ikke følt meg veldig pen, heller tvert imot. Nå er jeg heldigvis over kneika, og livet føles skikkelig godt igjen. Det ser jeg også på meg selv i speilet, hvor jeg ser en fornøyd og søt jente. Så det covid har lært meg er at kroppskontakt er livsviktig, og vi er vel på vårt peneste når vi føler oss sett, forstått og elsket. Så det vil jeg jobbe videre med å vise de rundt meg, og meg selv. Pluss kanskje en dæsj selvbruning i ny og ne ;)

Powered by Labrador CMS