Fem fine: gingham

Gi oss litt gingham-ruter og en solhatt, så er vi klare for sommeren, vi!

Publisert Sist oppdatert

Fem fine gingham-ruter: Vi vet at vi stadig maser om at vi «gleder oss» til å finne frem vår- og sommerplaggene, men nå er det jammen på tide! Vi gleder oss (haha) til å finne frem gingham-rutene!

Gingham, checkered, plaid... Kjært barn har mange navn, osv., men det er faktisk forskjell på alle disse rutene. Så, first things first: Enkelt fortalt er gingham i utgangspunktet et stoff, der veveteknikken gjør at fargene og rutene blir seende ut slik de gjør – noen ruter har en sterk farge mot det hvite, og andre er mer transparente. For å beskrive mønsteret best mulig: se for deg en pizzarestaurant med en rutete, hvit og rød duk. Det er gingham!

Checkered ser ut som et sjakkbrett, eller et gammeldags baderomsgulv, der det er to farger som er lagt annenhver gang. Plaid kan være flere forskjellige ruter, i forskjellige størrelser og farger, som er lagt oppå hverandre.

Ok, tilbake til Gingham: rutene er stort sett alltid en kombinasjon av hvitt og én annen farge, men betegnelsen brukes også ofte om det er blandet inn en tredje farge. Derimot er det den klassiske gingham-stilen, best beskrevet som en piknik-duk, eller som nevnt: duken på en pizzarestaurant.

Gingham er en sommer-klassiker, enten det er snakk om kjoler, skjørt, badedrakt eller bikini. Heldresser i gingham er også lekkert, gjerne matchende, med noen fine sommersandaler og en stråveske! Hvis du vil kjøre litt mer low-key, er det fint å tilføre gingham med en rutete strikk eller hårbøyle.

Fem fine: gingham-ruter

Apropos matchende sett: dette blå settet fra Zara er et ypperlig eksempel på en gingham-drøm.

Sett fra Zara: topp kr 329 og matchende bukse kr 379.

Hvis du også vil ha litt gingham-vibes på tilbehøret – gå for en rutete toalettmappe. Gjerne i en av vårens fineste fineste farger, lavendel.

Toalettmappe fra Mango, kr 199.

Denne pastellrosa, gingham-kjolen gir en litt nostalgisk følelse. Den er litt gammeldags, på en (veldig) god måte!

Kjole fra Anna Mason, ca. 10600.

Bikini-sesongen er i anmarsj, og denne rutete varianten kan gjerne få gjøre sin entré på en (antatt) Norgesferie i år.

Bikini fra & Other Stories: Topp kr 290 (annonse) og matchende bikinitruse kr 250 (annonse).

For deg som vil tone ned gingham-rutene: en søt strikk som «piffer» opp hestehalen.

Rutete topp fra Ganni, kr 1699 (annonse).

Powered by Labrador CMS