Fem fine stråvesker: Helgens strålende vær satt for alvor i gang følelsen om at sommeren på vei, og ikke minst fikk det meg til å tenke på sommergarderoben. Jeg gleder meg til å ha på sandaler, kaftaner, store øredobber, ankelsmykker og løse linplagg. Men det første jeg skal finne frem, er stråvesken. 

La Dolce Vita

I 2015 skulle jeg på sommerferie til Toscana. Nærmest i samme sekund som billetten var bestilt, var jeg i gang med å pakke kofferten – rent mentalt. Jeg så for meg en feriegarderobe inspirert av Dolce & Gabbana, bestående av feminine kjoler med heftige print av sitroner og knallrøde roser. Jeg saumfarte alle byens vintage-butikker etter plagg som kunne transformere meg til en ekte bella donna, men det skulle vise seg å være vanskelig å finne noe som 1) Ikke var laget av polyester, og 2) Ikke fikk meg til å se ut som om jeg hadde lånt årets sommerkjole fra et kostymelager.

Jeg hadde nesten gitt opp hele den romantiske visjonen om min italienske, feminine sommergarderobe da den dukket opp – løsningen på det hele – den perfekte stråvesken. Plutselig fikk alle antrekk en romantisk og feminin touch, og sammen med et par store (gamle) øredobber formet som olivengrønne drueklaser kunne jeg leve La Dolce Vita for alvor.

Stråvesken kostet meg 75 kroner, og har siden den ferien vært min faste sommerveske.

Stråvesker: Sommergarderobens superhelt

Siden mye av sommergarderoben handler om å gjøre ting så enkelt som mulig, spiller tilbehøret en desto større rolle. Øredobber, vesker, sandaler, solbriller og hårbøyler bidrar virkelig til å gi antrekket det lille ekstra, uten at du må kle på et ekstra lag. En stråveske er like fin år etter år, og strengt talt blir de bare finere med bruk. Det er nesten som en milepæl å kunne finne frem stråvesken igjen, da det markerer at sommersesongen virkelig er i gang.

Denne fra Marni er en skikkelig luksusdrøm! Med detaljer i skinn vil den garantert holde seg fin i mange, mange år, og jeg elsker den litt naive, broderte logoen!

stråveske marni

Stråkurv, 10.199,- (annonse)

En crossbody variant av stråvesken er like fin i parken som på fest! La oss krysse alt for at denne kan oppleve noen sene kvelder i løpet av sommeren.

HM stråveske

Stråveske med skulderreim, 199,- (annonse)

Denne fargen tar meg tilbake til Italia! Om sommeren kler jeg meg ofte i sort og hvitt, og da er det så fresht med veske som popper litt!

muun stråveske orange

Stråveske, 2100,-

En stor stråveske som rommer alt; solfaktor, ELLE, leppestift, en pariserloff, noe kaldt å drikke og solbriller. Perfekt for en dag i parken!

Other stories stråkurv stor

Stråkurv, 590,- (annonse)

Denne passer like godt på stranden som i byen, og jeg ser allerede for meg å suse rundt på en sykkel med denne, stappfull av peoner på en fredag!

arket stråveske

Stråveske, 890,- (annonse)

Relatert

chunky boots

Høstens chunky boots

Fjorårets store trendsko holder koken i år også. Her er våre favoritter
& Other stories gratis frakt

Her er våre favoritter

& Other Stories har gratis frakt i helgen

Helgens ønskeliste

9 ting vi ønsker oss denne helgen!