Veggisburgere

Foto: Marie Laforêt

Lyst på noe godt og grønt til middag? Prøv disse!

Publisert Sist oppdatert
Veggisburger oppskrift: Butikk-kjøpte veggiskaker er kjent for å ha lavt næringsinnhold, og å være kostbare. Disse håndlagde «biffene», derimot, er rike på proteiner og laget av billige, sunne ingredienser. De er også superenkle å lage – du trenger bare fem ingredienser! Dette trenger du til 4 veggisburgere 4 porsjoner 125 ml ris 250 ml vann 150 g kokte kidneybønner 1 løk 1 ss olje (raps eller solsikke) 3 ss soyasaus 100 g brødsmuler Olje til steking Slik gjør du Ha risen i en liten kasserolle og tilsett vannet. Dekk kasserollen, og la risen trekke til den er lett og luftig. Skyll og tilsett bønnene. Varm opp en stekepanne og tilsett finhakket løk. Rør regelmessig til løken er karamellisert, trekk deretter stekepannen av platen. Finn fram en kjøkkenmaskin og ha i risen, bønner, løk og soyasaus. Bland ingrediensene til det dannes en tykk deig. Ha deigen i en bolle, tilsett brødsmulene og bland godt. La blandingen hvile i 15 minutter slik at den blir fast (hvis deigen fortsatt er rennende, kan du tilsette et dryss brødsmuler før du lar den hvile ytterlige 15 minutter før steking). Fukt hendene før du former fire baller, og trykk dem deretter ned for å forme dem til biffer. Stek dem i en mellomstor stekepanne med olje, på høy varme i noen minutter på hver side. Serveringstips Biffen kan serveres med rå og/eller kokte grønnsaker (biffen inneholder allerede to typer karbohydrater og grønnsaker.) Dette er den perfekte, hjemmelagde veganske burgeren. Du kan også lage veganske kjøttboller med samme oppskrift. For ekstra smak kan du gjerne tilsette røkt paprika, spisskummin, pepper og hvitløk. Cusine Vegan Selv de største kjøttspisere vil sikle over de vakre og delikate bildene til den franske fotografen, bloggeren og kokebokforfatteren Marie Laforét. I hjemlandet regnes hun for å være en vegansk guru når det kommer til matlaging. Marie har allerede utgitt imponerende 17 kokebøker, inkludert bestselgeren Vegan. Denne oppskriften og andre på elle.no er hentet fra Maries nyeste kokebok, Vegansk matlaging på budsjett (Cuisine vegan, petit budget) med tillatelse, så klart. Ifølge Marie Laforét handler ikke vegansk mat om å mangle noe, i stedet handler det egentlig om å tilføye mer til matlagingen. Å spise vegansk er mer etisk, mer miljøvennlig og bedre for helsa. I tillegg kan det også gagne deg økonomisk. Målet med boka er å gi folk ideer og alternativer til å bytte ut kjøtt med veganske råvarer, «uten å gå på akkord med med seg selv». Med oppskrifter inspirert av sesongmessige råvarer er disse oppskriftene en vegansk «vri» på klassiske matretter, aktuelle kulinariske trender og god, gammeldags kosemat. Kort sagt er denne boka noe for enhver smak, og alt er 100 % vegansk!
Powered by Labrador CMS