Livsstil

17. januar, 2020

Superdigge quesedillas

Vet du ikke hva du skal lage til middag i helgen? Prøv Emilie Nerengs quesedillas med bønner.

Oppskrift quesedillas: ELLE går mot en grønnere 2020, og på nett og i magasinet finner du flere gode vegetariske oppskrifter.

ELLEs livsstilcoach Emilie Nereng, deler oppskriften på sine quesedillas fylt med bønner som er proppfulle av proteiner og kostfiber. Både mettende, sunt og superdigg!

Sunne og gode pannekaker. 

Oppskrift på quesedillas med bønner

Til 2 personer

Bønnedillas

Ingredienser

4 fullkornstortillalefser

1 avokado (+ limesaft, salt og pepper)

2-4 never revet ost

1 pakke kidneybønner

Ca 1 dl vann

1 tomat

1 stor løk

1 fedd hvitløk

1 1/2 ss tacokrydder (evt. mer)

Litt limesaft

Til servering:

Salat

Rømme eller kesam

Tomatsalsa (hakket tomat, rødløk og lime)

Slik gjør du det:

Lag bønnefyllet:
finhakk hvitløk, hakk løk i båter og tomat i biter, ha i en stekepanne sammen med en boks avrente bønner, ca. 1 dl vann og tacokrydder.

Stek på middels varme i ca. 10 minutter. Skrap stekepannen underveis og juster med vann om det blir tørt.

Lag avokadomos: Mos avokado med gaffel, smak til med limesaft, salt og pepper.

Lag tomatsalsa: Hakk en tomat og en halv rødløk og skvis over litt limesaft.

Smør halvparten av avokadomosen på en tortillalefse, ha over halvparten av bønnefyllet og litt revet ost, og legg en tortillalefse på toppen.

Gjenta med de to siste lefsene og resten av fyllet.

Stek i en tørr panne på middels høy varme i cirka 2 minutter, til det ryker litt.

Snutips: hold en fjøl over pannen – snu – så kan du enkelt la den gli over fra fjølen og steke på den andre siden.

Server med kesam, salsa og salat, og kos deg!

View this post on Instagram

Ny podcast ute: VEGANUARY med sjølvaste radiovert Geir Schau! 🤩 Jeg lager endel vegansk mat selv, men aldri hatt en hel måned som 100% veganer; men det har Geir! Det ville jeg høre mer om. Dette er en av de morsomste episodene hittil synes jeg, jeg er så glad i den mannen!! Sjekk link i bio for å høre 🎧 I den anledning tar jeg en reprise av favoritt-vegetarmiddagen: BØNNEDILLAS😍😍 Dette er vegetar på sitt beste spør du meg!! Helt upartisk, selvfølgelig, haha😁 Denne blir vegansk med vegansk ost, og det er det jeg har brukt her. Du kan bare se på bildet hvordan den smelter, det er så kult!! Sveiper du for video ser du også snu-trikset😏 Oppskrift til 2-3 personer: BØNNEDILLAS: _ 4 stk fullkornstortillalefser 1 avokado (+limesaft, salt og pepper) 2 never revet ost (gjerne vegansk ost) 1 pk kidneybønner Ca 0,5 dl vann 1 stor tomat 1 stor løk 1 fedd hvitløk 1 1/2 ss tacokrydder (evt mer) Litt limesaft . Til servering: salat, rømme/kesam, tomatsalsa (hakket tomat+ rødløk + lime) _ Lag bønnefyllet: hakk løk i båter og tomat i biter, ha i stekepanne med avrente bønner, en skvett vann, og tacokrydder. Stek på middels varme mens du lager avokadomos👇🏼 Mos avokado med gaffel, tilsett limesaft, salt, pepper og hvitløkspulver. Lag tomatsalsa: hakk 1 tomat og rødløk og skvis over litt limesaft. . Skrap stekepannen når bønnefyllet stekes og justér med vann hvis det blir tørt. . Assemble les bønnedillas👇🏼 Smør halvparten av avokadomosen på en tortillalefse, ha over halvparten bønnefyllet og litt revet ost, og legg en tortillalefse på toppen. Gjenta med de to siste lefsene og resten av fyllet. . Stek i en tørr panne i ca 2 minutter. SNUTIPS: Hold en fjøl over pannen – snu – så kan du enkelt la den gli over fra fjølen og stek på den andre siden. . Server med kesam, salsa og salat og kos deg😍😍

A post shared by Emilie Nereng (@emilienutrition) on

Nyt! 

Relatert

Les også