Unge mennesker i flere vestlige land sliter om dagen, og flere studier viser at unge i dag får det vanskeligere enn foreldrene sine. Men i Norge går det oppover. Unge kvinner tjener bedre enn noensinne og er lykkeligere enn gjennomsnittet.

Horoskop: Slik blir juli for deg!

Skyhøye studielån, økte boligpriser og en stagnert lønnsutvikling. Dette er framtiden for unge kvinner i mange vestlige land. Men Norge er unntaket. Amerikanske Vogue skriver at for unge kvinner er Norge ett av de beste landene i verden å bo i.

Årsinntekten for unge har økt med 13 prosent siden forrige generasjon (de som er født mellom 1966 og 1980). Og forskjellen fra land til land er enorm. I USA har inntekten gått ned med fem prosent, og i Tyskland med ni prosent. Sør i Europa har inntekten gått ned med hele 30 prosent.

I Norge har befolkningen i begynnelsen av 30-årene en årsinntekt på 460.00 kroner. I Washington, USA har de 340.000 kroner.

Årsaken til at de unge har det så bra i Norge, er den raske økonomiske veksten. Og det er først og fremst på grunn av oljeindustrien. Norge har også en relativt lav andel unge arbeidsledige – 9,4 prosent. I motsetning til de fleste andre land i Europa, har vi gratis utdanning og alle kan få stipend og studielån, med mindre man har for høy inntekt eller har 60 studiepoeng eller mer uten å ha bestått fag eller eksamener. Studier viser også at nyutdannede kommer raskt inn i arbeidslivet etter endt utdanning. I tillegg er permisjonsordningen for foreldre veldig god i forhold til mange andre land.

Og vi er ikke bare rikere enn gjennomsnittet, vi er også lykkeligere. The World Happiness Report rangerte Norge som det nest lykkeligste landet i år. Kun slått av Finland. Norge anses også som et av verdens vakreste land. I Rough Guides årlige undersøkelse havner Norge på 17. plass over verdens vakreste land.

Saken er fra ELLE.se 

Relatert

Grunnen til at small talk er viktig

Hvorfor er SMALL talk en så BIG deal?
Billige treningsapper

4 rimelige treningsapper

Trening trenger ikke koste skjorta.
mensen migrene

Trenger du egentlig mensen?

Å droppe å ha mensen kan føre til bedre mental helse, mindre smerter og økt produktivitet. Hvis du på en trygg måte kunne ha stoppa din, ville du gjort det?