Kultur

30. august, 2019

Se dette på Netflix i helgen

Fem filmer som vil overraske deg.

Netflix tips: Netflix har virkelig gitt gass og produsert mye bra originalinnhold den siste tiden. Vi elsker serier som Altered Carbon med hottien Joel Kinnaman og Russian Doll med kule Natasha Lyonne (hvis du ikke har sett dem gjør det nå!).

Men Netflix har også et innholdsrikt arkiv av dokumentarer, og mange av dem er virkelig verdt å se. Vi har plukket ut fem favoritter så du slipper å lete selv.

Netflix tips til deg i helgen

Travis Scott: Look Mom I Can Fly

Vi følger Travis Scott fra begynnelsen fram til han gir ut albumet Astroworld og blir superstjerne. Filmen byr også på klipp av Kylie og datteren Stormi, og gir et fascinerende innsyn i livet til en begavet artist og superkjendis.

Made In USA: En fabrikk i Ohio

Denne dokumentaren er produsert av produksjonsselskapet til Michelle og Barack Obama, og forteller historien om en kinesisk milliardær som overtar en nylig nedlagt fabrikk i Midtvesten i USA. Han redder arbeidsplassen til flere hundre ansatte, men hva skjer når kinesisk og amerikansk arbeidskultur møtes og kræsjer? Filmen vant prisen for beste regi under Sundance-festivalen.

I høst kan du se motefilm på Cinemateket!

Minimalism

Interessant og urovekkende skildring av vårt evige jag etter noe nytt og bedre. Denne får deg til å tenke over ditt eget konsum og hva som egentlig betyr noe her i verden.

Kampen om Kongressen

Vi følger fire kvinner, blant annet Alexandria Ocasio-Cortez (som nå er den yngste kvinnen i Kongressen noensinne), som utfordrer politikere i kampen om en plass i den amerikanske Kongressen. Skikkelig girl power!

Hunder

Dette er strengt tatt ikke en film, men en serie i seks deler om menneskets beste venn; hunden. Det er så klart masse søte valper og rørende scener mellom hund og eier, men også historier om hunder som gjør en stor og viktig forskjell i folks liv.

Fått med deg at det kommer ny Lady og Landstrykeren? 

Relatert

Les også