Phoebe Philo er tilbake. Det har vi lengtet etter å skrive.

Denne mandagen startet med gode nyheter. Siden den britiske designeren Phoebe Philo forlot det franske motehuset Celine i 2017 har spekulasjonene florert rundt hva som ville bli hennes neste steg. Philo begynte som Stella McCartneys assistent hos Chloé i 1997, og tok over som sjefsdesigner for samme motehus i 2001, og ble sittende til 2006. I 2008 ble hun tilbudt jobben som sjefsdesigner for Céline, og i 2009 presenterte hun sin aller første kolleksjon, Resort 2010.

Resten er et stykke magisk motehistorie.

Philophiles

Med Phoebe Philo har kunder blitt fans, eller såkalte Philophiles, og kvinners garderober latt seg revolusjonere. Smykker med knuter, perfekte dressbukser, løse skjorter, asymmetri, boxy kasjmirgensere, lange frakker og skjørt, og ikke minst: veskene. Hun gjorde et poeng ut av minimal bruk av logo, og Céline var heller ikke på Instagram før i 2017. Philo har også tidligere uttalt at «the chicest thing is when you don’t exist on Google».

Med eller uten Instagram og Google er det nå endelig klart at Phoebe Philo er tilbake, og denne gangen under eget navn. Hun har den franske luksusgruppen LVMH i ryggen, men Philo har visstnok full kreativ frihet til å bygge merket slik hun selv ønsker.

Det vil komme mer informasjon om det nye Phoebe Philo i januar, men enn så lenge har vi samlet 10 av designerens mest ikoniske øyeblikk, slik at vi allerede nå kan begynne å se for oss hva vi har i vente. Det eneste hun har uttalt er at det vil være av exeptional quality, som er motespråk for skikkelig dyrt. Vel, inspirasjon er heldigvis gratis.

10 ikoniske Phoebe Philo-øyeblikk

1. Banana-printet

Historien skal ha det til at da Phoebe Philo så Kate Moss stylet i en vintage topp med banan-print ringte hun stylisten som sto bak, ingen ringere enn Bay Garnett, og spurte om å få låne toppen. Sesongen etter var banan-print sesongens store statement da Chloé viste sin Spring Summer 2004-kolleksjon.

hloe Spring-Summer 2004 Ready-To-Wear Collection In Paris, France On October 11, 2003.
Foto: Getty Images

2. Skjerf-printet

Dette printet har vært kopiert opp og ned siden det ble vist som en del av Célines Spring Summer 2011-kolleksjon. Ikke bare ble kampanjen med Daria Werbowy nærmest en Instagram-epidemi, men Kanye West bar også printet under sin opptreden på Coachella i 2011.

Celine - Runway RTW - Spring 2011 Paris Fashion Week
Foto: Getty Images

3. Soft ballerina

Hva er vel mer luksus enn hanske-mykt skinn på et par ballerinas? Siden disse ble lansert i 2015 har disse vært klassikere i mang en sommergarderobe.

Celine : Runway - Paris Fashion Week Womenswear Spring/Summer 2015
Foto: Getty Images

4. Alfabetsmykkene

Da Céline lanserte disse smykkene i 2017 var de en umiddelbar suksess, og siden har alfabetsmykker vært å se i motebildet i ulike tolkninger.

Celine: Details - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2017/2018
Foto: Getty Images

5. Stan Smith

Da Phoebe Philo tok applaus etter Célines Spring Summer 2011-visning iført Stan Smith løp kvinner over hele verden rett ut for å få tak i et par. Dette ble et statement som beviste at sneakers fortsatt er chic, spesielt i kombinasjon med en par dressbukser og en turtleneck. Sneakers har også vært å se hos Céline i ulike versjoner siden 2012.

Celine: Runway - Paris Fashion Week Fall/Winter 2012
Foto: Getty Images

6. Chloé Paddington

Philo lanserte Paddington-vesken hos Chloé i 2004, og den ble siden en av datidens mest ikoniske vesker, båret av it-girls som Nicole Richie og Halle Berry. I 2019 ble vesken relansert i en oppdatert versjon under daværende sjefsdesigner, Natacha Ramsay-Levi.

Chloe - Runway - Paris Fashion Week Womenswear Fall/Winter 2019/2020
Foto: Getty Images

7. The Luggage

Vi kan ikke snakke om Philo-vesker uten å nevne denne. Luggage-vesken var en del av Phoebe Philos aller første kolleksjon for Céline, og kan utvilsomt kalles en moderne klassiker. Og Luggage er ikke den eneste: Belt-bag, Classic (box bag), Trio og Seau Sangle er også ikoniske for Celine.

Street Style At Paris Fashion Week - Menswear Spring/Summer 2022
Foto: Getty Images

8. Clutching the clutches

Clutchen er igjen stor i motebildet, og spesielt har Bottega Veneta bidratt til å få fart på denne trenden. Og det er vel heller ingen tilfeldighet at Daniel Lee, Bottega Venetas sjefsdesigner, tidligere jobbet under Phoebe Philo. Ikke bare handlet clutchene hos Céline om selve clutchen (de kunne ligne puter, lunsj-poser, you name it) det handlet også om hvordan man bar dem. Med et godt grep, ordentlig under armen.

Celine - Runway - PFW F/W 2013
Foto: Getty Images

9. Luksustøfler

Hvem hadde trodd at noe som så ut som deler av et kostyme fra Sesam Stasjon kunne bli noe som sto øverst på ønskelisten? Vel, Phoebe Philo fikk en hel moteverden til å drømme om furry slippers på jobb, fest og alt der i mellom.

Celine ss13
Foto: ImaxTree

10. Joan Didion

Dette var et reelt sette-kaffen-i-halsen-øyeblikk for en samlet motebransje. Hvem som fikk overtalt Joan Didion til å stille opp som modell for Célines Spring Summer 2015-kampanje er uvisst, men jeg vil herved sende takkekort. Mer enn noen gang demonstrerte Céline at mote handler om langt mer enn ungdommelighet.

View this post on Instagram

A post shared by Phoebe Philo Archive (@oldcelinearchive)

Og kanskje er det akkurat det vi trenger at Phoebe Philo minner oss på igjen, etter et år med selvransakelse på Zoom?

Deler av saken er hentet fra elle.uk. 

Relatert

strandklær 2022

Slik kler vi oss på stranda

Beach wear, baby!
stråvesker

Vi EL(LE)sker stråvesker

Dette er vår go-to veske hver sommer.

Emas juli-favoritter

Sko, bøker og Chloé – alt vi trenger denne sommeren.