MOTE

Dette baseplagget ser vi etter nå

Foto: Instagram @sylviemus_

Stripete skjorter er garderobeklassikeren vi aldri går lei.

Publisert Sist oppdatert

En skjorte er et tidløst plagg og virkelig en garderobeklassiker vi bruker året rundt. Om høsten og vinteren går det mye i skjortejakker, eller en klassisk bomullskjorte stylet lag-på-lag med en høyhalset genser i merinoull under. Om sommeren går det mye i løse, oversized skjorter, bluser og kvaliteter som lin og silke.

Men er det én skjorte vi bruker året rundt, så er det den stripete. Og dersom du er fast leser av ELLE har du kanskje fått med deg vår svakhet for dette?

Skjortene kan komme i striper én vei, men også på kryss og tvers. De kan også styles sammen med andre mønstrete plagg for et ekstra kult statement-antrekk – som et matchende sett eller alene.

Vi vil style skjorten til alt fra enkle kjoler og jeans, til denimshorts (når den tid kommer) – både lukket og åpen, og med en T-skjorte til.

Shopping: Stripete skjorter

Foto: Instagram @camillecharriere

Skjortene kan styles på så mange ulike måter og det er det vi liker så godt med den. Den kan styles kneppet igjen med litt av skjorten tucket i jeansen, som Camille Charriere, stylet med en klassisk veske, hoops og flip-flops.

Du kan også gå for en mer feminin silhuett med en omslagsbluse.

Omslagsbluse med striper fra H&M, kr 299 (annonse)

Stripete smoking-inspirert skjorte fra Filippa K, kr 2600 (annonse)

Jeans fra H&M, kr 249 (annonse)

Belte fra Róhe, kr 1599 (annonse)

Til sommeren vil vi style den stripete skjorta like elegant og casual som Leia Sfez, med flats, veske fra Chanel, denimshorts og solbriller. Vil du gjøre skjorten enda mer "avslappet" kan du kneppe opp ermene og brette dem opp eller bare dem bare henge løst – det skal vi!

Hvis du vil gjøre det lille ekstra ut av antrekket kan du ta på et belte, eller bruke et silkeskjerf som belte for en mer pyntet look.

Skjorte med striper fra Arket, kr 790 (annonse)

Stripete skjorte fra H&M, kr 199 (annonse)

Stripete skjorte i sort/hvitt fra Arket, kr 790 (annonse)

Stripete skjorte i brunt/hvitt fra Toteme, kr 2799 (annonse)

STRIPETE SKJORTE

Skjorte med striper fra H&M, kr 249 (annonse)

Powered by Labrador CMS